ŽENE sa imenom DRAGANA  su DRAGE i one sa sobom nose lepotu DUŠE!

ŽENE sa imenom DRAGANA su DRAGE i one sa sobom nose lepotu DUŠE!

2 јула, 2019 Off By botanika

Kada je Srbija u pitanju, ime Dragana zauzima „počasno“ 46. mesto i među najpopularnijim je imenima. U Republici Srpskoj, ovo ime zauzima 51. mesto prema učestalosti imena koja su davana novorođenim devojčicama u 2016. dogini, te tako spada među 100 najpopularnijih imena.

Iako je veoma rasprostranjeno na nivou bivših država SFRJ, ime Dragana nije se našlo na listi od 100 najpopularnijih imena u 2017. godini u Bosni i Hercegovini.

 

Takođe, kada je glavni grad Republike Srbije u pitanju, ime Dragana nije se našlo na listi od 150 najpopularnijih ženskih imena za 2017. godinu. 

Nadimci, izvedena i skraćena imena ženskog imena Dragana 

Postoji mnogo imena koja su nastala kao skraćena ili izmenjena verzija imena Dragana, a isto tako postoji i veliki broj nadimaka.

Neka od tih su Draga, Draginja, Dragojla, Dragica, ali i staro ime Dragija, ne baš tako često među današnjom decom.

Takođe, retka imena danas, ali nekada veoma popularna, a koja su i izvedena od ovog imena jesu i Dražica i Dragoslava.

Kako nema imena koje nema svoj nadimak koji ga prati, tako i ime Dragana može imati i brojne nadimke, a najčešće korišćeno i upotrebljavano jeste Gaga. Ono što je zanimljivo jeste da je ovo zajednički nadimak za osobe i muškog i ženskog pola imena Dragan/Dragana. Tu su takođe i varijacije osnovnih oblika koje glase Gale i Draga.

Pa drage nase DRAGANE  nadamo se da vam se dopao nas tekst isto koliko i vaše prelepo milo i drago ime. Uživajte i svako dobro vam želimo!

Стране: 1 2