ŽENE sa imenom DRAGANA  su DRAGE i one sa sobom nose lepotu DUŠE!

ŽENE sa imenom DRAGANA su DRAGE i one sa sobom nose lepotu DUŠE!

2 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše DRAGANE, vi imate jedno od najlepših ženskih imena u Srbiji a i šire. Vi ste definitivno mile i drage osobe koje imaju veliku dušu. Pune ste unutrašnje lepote i vas je lako voleti.
Žensko lično ime Dragana, najrasprostranjenije je, kako se smatra, u Srbiji kao i u istočnom delu Hrvatske, a najslabije je pak zastupljeno u centralnoj Hrvatskoj.

Poreklo ženskog vlastitog imena Dragana 

Ime Dragana jeste ime slovenskog porekla. Veoma je zastupljeno pre svega u Srbiji, ali i u drugim zemljama regiona, među koje spadaju Hrvatska, Makedonija i Bugarska.

Ovo ime dominira kako u svom originalnom obliku, tako i u svojim varijacijama, ali i u muškom obliku koji je veoma popularan i glasi Dragan.

Šta znači ime Dragana? 

Značenje imena Dragana lako se moće objasniti. Zapravo, ovo ime slovenskog porekla potiče od reči „drag“ i opisuje se kao „onaj koji je drag“, „onaj koji je mio“.Zato smatramo da svako ko nosi to ime….

, mora da poseduje te vrline koje ga izdvajaju a to je svakako da su te osobe zaista drage i mile. Smatra se da je najpre nastao muški oblik imena, te da se zatim iz njega, tj iz njegovog korena, razvio ženski oblik. Smatra se da kada bi se ime Dragana prevelo sa kineskog jezika, da bi originalan prevod glasio – mačka.

Zastupljenost ženskog ličnog imena Dragana u zemljama regiona 

Ime Dragana spada u jedno od češćih imena u Hrvatskoj. Svrstava se među prvih 500 najčešćih imena i smatra se da u ovoj zemlji živi preko 5000 osoba koje „krasi“ ovo ime.

Prema otkriću pouzdanih izvora, ovo ime se prvi put pojavljuje u ovoj zemlji 1923. godine. Posebnu popularnost dostiže 1984. godine, a ona potom traje i održava se sve dodo 1990. godine. Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2