TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

16 јуна, 2019 Off By ludarito

Strelac

Nakon što smo se u Škorpiji suočili sa vlastitim demonima i crnim noćima duše u muškom, yang, vatrenom znaku Strelca događa se potraga za smislom. Ovde se događa i najveći prelazak u zodijaku – iz podzemnog, unutrašnjeg sveta Škorpiona u nebeski, božanski svet Strelca. Tragajući za smislom života i tražeći više ciljeve, ovde nastaju razne religije, filozofije, zakonodavstvo, sistemi verovanja, životne istine. Ukoliko se osoba previše veže za određeni sistem verovanja to može dovesti do dogmatičnosti, fanatizma i želje da se drugima nametne vlastiti sistem kao jedini ispravni. Zato je potrebno da se individua uskladi s prirodnim zakonima, a zakoni koje propisuju razni sistemi, bilo politički, bilo verski, trebali bi biti samo odraz prirodnih zakona.

 

Astrologija je svakako viša oktava svetovnih zakona, jer je ona zapravo nauka o nebeskim zakonima. Kako se ličnost ne bi previše vezala samo za jednu religiju, filozofiju ili istinu, i zauzela stav „samo moje verovanje je jedino ispravno“, treba se povezati s suprotnim znakom Blizanca, koji traži znanja radi njih samih i iz čiste znatiželje, a nema nikakav stav vezan za ta znanja.Strelac je povezan je putovanjima i to onim dalekim, jer upoznavajući druge narode i kulture, osoba može da širi svoje horizonte i sticanjem mnogih znanja. Takođe, celi naš život je zapravo putovanje u kojem stičemo iskustva i tražimo smisao svega. Kada stekne dovoljno iskustva i usvojimo mnoga znanja, ličnost ima potrebu da podeli ta znanja sa drugim ljudima, pa je tako ovaj znak povezan sa učenjem i učiteljima. Sticanjem znanja i zadobijanje stanja razvija se viši um, a preko njega možemo da komuniciramo sa akašičkim poljem – poljem sveukupnih informacija.

 

Znak Strelca prikazan je simbolom kentaura koji odapinje strijelu. Kentaur je pola životinja (konj) pola čovek, što predstavlja čovekovu animalnu prirodu, koja je sastavni deo svakog čoveka, ali i težnju čoveka da spozna osim animalne prirode i viša znanja i uvide, koji se spoznaju putem višeg uma. Strelac simboliše određeni cilj koji pojedinac želi da ostvari i prema kojem je usmeren.Svaki čovek ima neke ciljeve u životu kojima teži, jer kad smo bez cilja ulazimo u stanje rezigniranosti i stanje kada ne upravljamo svojim životom. Stoga nije čudo što je većina škola ličnog razvoja je usmerena kako podučiti pojedince da definišu i ostvare svoje ciljeve.

 

Strelac sa svojim vladarom Jupiterom simbol je optimizma, jer taj optimizam svakako je potreban da bi se cilj ostvario. Cilj je nešto vezano za budućnost, nešto što tek treba da nastane, pa je tako Strelac usmeren više prema budućim događajima nego prema sadašnjem trenutku.

Da li će pojedinac uspeti da ostvari svoj cilj zavisi od njegovoj moći manifestacije koja se učila u prethodnom znaku Škorpije. Prilikom postavljanja ciljeva pitanje je od kuda dolazi poriv za ostvarenjem nekog cilja. Taj poriv može da dođe iz neke ego strukture koja nije u skladu s ciljevima našeg višeg Ja. Ako je ego ljuštura uspela da pukne i ako smo se rešili svih programa, tada naši ciljevi dolaze iz višeg dela nas i potpuno su u skladu s našom individualnom ličnošću.

 

Jarac

Nakon postavljanja i usmerenosti prema cilju u znaku Strijelca, ostvarivanje ciljeva vezano je za ženski, yin, zemaljski znak Jarca. Jarac je najviša tačka na nebu, najveće postignuće u životu, bilo materijalno bilo spiritualno, koje je predstavljeno kroz simbol znaka Jarca – planinsku divokozu koja se penje na najviši vrh planine, zaobilazeći sve prepreke što joj se nađu na putu. Ovde cilj više nije neka apstraktna tačka u budućnosti kojoj ličnost teži, već konkretno ostvarenje životnih dostignuća. Kroz prvi zemaljski znak Bika individua je učila o svojim vrednostima, a Jarac, kao poslednji zemaljski znak, omogućuje uzemljenje ciljeva i ostvarenje svojih vrednosti unutar društva.

 

Proces manifestacije ciljeva događa se u nekoliko etapa. Početni impuls u kreiranju cilja daće Ovan, a Bik će da utvrdi da li taj cilj ima vrednost za nas. Zatim je potrebno da razmislimo ono što želimo i da se cilj definše i vizuelizuje, za što je potrebna mentalna aktivnost Blizanaca. Potrebno je da se s ciljem emocionalno povežemo, jer bez prisustva jake emocije radosti i sreće – da je cilj već ostvaren, on se ne može ostvariti, a to nas uči emocionalni Rak. Lav daje onu preko potrebnu svest i samopouzdanje da ‘ja mogu da ostvarim cilj i sve što zamislim’. Za ostvarenje cilja potrebna je čistoća namere, jer samo kroz nameru, pročišćenu svih ego stanja i programa, možemo da ostvarimo cilj koji dolazi od onog višeg dela nas, a za takvu nameru potrebno je devičansko pročišćenje povezano uz znak Device. Da bi se cilj manifestovao potrebna je moć manifestacije koju simboliše Škorpija i usmerenje prema cilju koje simboliše Strelac.

 

Kako bi se cilj manifestovao, on mora da se preda univerzumu i univerzalnoj svesti, što se postiže preko znaka Riba. Konačnu realizaciju i ostvarivanje cilja na materijalnom nivou predstavlja znak Jarca. Naši ciljevi ne bi služili samo našoj sebičnoj svrsi, pobrinuće se Vodolija koji nastoji, da od svega što radimo, ima koristi šira društvena zajednica, pa i celo čovečanstvo. Dakle, Jarac je taj koji donosi krajnje dostignuće, materijalizaciju svih naših želja. Za takvo uzemljenje potrebna je odgovornost, predanost, posvećenost, organizacija, a sve te karakteristike povezane su u znaku Jarca. Kako kroz život ostvaruje ciljeve, individualna ličnost se sve više uzdiže na društvenoj lestvici i raste joj ugled i poštovanje u društvu. Ambicija je ostvarena i ličnost je realizovana. Zato se Jarac i njegov vladar Saturn povezuju sa starošću, gde osoba ubire plodove vlastitog rada i postignuća. Idealno bi bilo da se ne radi samo o materijalnim postignućima, nego da se bogatstvo manifestuje i kroz bogatstvo duha.

 

Suprotni znak Rak, povezan je s arhetipom majke preko koje učimo emocije, a znak Jarca povezan je s arhetipom oca od kojeg učimo kako stvari funkcionišu u spoljnjem svijetu. Naša ličnost se čeliči kroz zemaljsko iskustvo, prilagođavajući se društvu i uklapajući se u društvo. Zato Jarac predstavlja našu karijeru, poziciju, odgovornost, tradiciju, zakone, društvene norme i ograničenja koja moraju da se usvoje da bi neko bio prihvaćen u zajednici u kojoj živi. Kad ograničenja ne bi bilo, osoba bi se samo jupiterski neobuzdano širila i ne bi mogla da stane, ali zato je tu Jarac i postavljanje granica unutar kojih je poželjno delovati. Ponekad se mora ostati saturnovski hladan, čvrst i predan, disciplinovan, bez prepuštanja emocijama, kako bi postigli poziciju i sami sebe ostvarili unutar društva.

 

Ali da individua ne bi previše poistovetila sa postignućima, autoritetom, normama, dogmama, hladnoćom, neemocionalnošću i ozbiljnošću, uvek može izlaz da potraži u suprotnom znaku Raka i njegovom emocijama, kao i kontaktu sa svojim unutrašnjim detetom.I znak Raka i znak Jarca povezani su sa stanjima individualne ličnosti, u Raku se to stanje vrši preko porodice i predaka, a u Jarcu preko društva. Ali, za razliku od Raka gde smo deca i nemamo moć da sami izaberemo kakvu ćemo matricu preuzeti, u Jarcu, kao odrasla i odgovorna osoba, sami biramo koja ćemo iskustva doživeti koje ćemo uloge preuzeti i u kakvoj ćemo matrici živeti.

 

 

Vodolija

Kako postignuća, koja su se realizovala kroz prethodni znak Jarca, ne bi bila samo sebi svrha i korist jedino pojedincu, muški, vazdušni, yang znak Vodolije ima orijentaciju prema široj društvenoj zajednici i prema čitavom čovečanstvu. Njegov simbol, vodonoša, grabi vodu i izliva svoje darove celom svetu. Jednakost, bratstvo, sloboda su osnovni moto ovog znaka. Vodolija izuzetno ceni različitost i individualnost u okviru zajednice. U Jarcu je osoba učila kako da se uklopi u širu zajednicu i ostvariti svoje ciljeve, a sad uči kako da ostane originalan i različit unutar te zajednice i da se ne stopi sa masom. Ciljevi Jarca i Vodolije su slični, što se tiče učenja lekcija o uklapanju u društvo, Oba znaka dele i istog vladara – Saturna. Međutim, osim Saturna, Vodolijom vlada i buntovnički Uran, uvek terajući Vodoliju na različitost, ekscentričnost, zalaganje za prava drugih, slobodu, inventivan um, originalnost, stvaranje ideja, slobodu.

 

Kroz znak Vodolije individua ulazi preko Urana i postaje različita i originalna, pa ako treba postaće i buntovnik da bi ostvarila svoju jedinstvenost. Ali opet preko Saturna uči kako da se ostvari unutar društvenih okvira i kako nije sama na ovom svetu. U svakom slučaju Vodolija mora da pripaz da ne pretera u svom insistiranju na različitosti od drugih, da ne nameće svoje ideje drugima pod svaku cenu, da ne bude buntovnik bez razloga, asocijalan u večnom sukobu i konfliktu sa svime.Budući da Uran vlada znakom Vodolije, važan deo lekcija koje individua kroz znak Vodolije mora da nauči su buđenje, pobuna i buntovništvo protiv svih programa . Da bi ljuštura stvorena u znaku Raka pukla, potrebno je buđenje, a taj budilnik koji stalno zvoni u našem umu i govori nam da nešto ne valja i da treba da probudimo sebe (Sunce) je zapravo Uran.

 

Ali, da bi probudili naše istinsko ja, naše Sunce koje vlada nasuprotnim znakom Lava, potrebno je da pobedi sve strahove i ograničenja koje predstavlja Saturn.Kreativnost i talent deo je Vodenjaka i suprotnog znaka Lava. Međutim, dok je u Lavu kreativnost sama po sebi dovoljna, a kreacije su vredne same po sebi, jer smo ih mi stvorili, Vodolija hoće da od njegovih kreacija ima koristi šira društvena zajednica, pa i čitavo čovečanstvo. Za Vodoliju proces individualizacije i pobuna protiv statusa quo je vrlo bitna, ali za razliku od Lava, individualizacija u Vodoliji ne ostaje na insistiranju na samo svojoj osobnosti, nego se istovremeno uvažava i podstiče individualnost drugih i svest o tome da smo „braća“ koja potiču iz istog izvora.

 

Ribe

Nakon spoznaje o bratstvu u znaku Vodolije, svest jedinstva nastavlja se u ženskom, yin, vodenom znaku Riba. Međutim, ovde spoznaja o bratstvu među svim ljudima ide dalje od toga i spoznaje se jedinstvo nas samih sa čitavim kozmosom. Ništa nije odvojeno, sve je deo celine, granice se brišu i ponovo se vraćamo Izvoru. Individua je prošla sve lekcije koje treba da prođe u zemaljskoj inkarnaciji i sada prekoračuje (transcendira) sva ta iskustva. Shvata da nije odvojena od ostatka svemira i da se tako kroz znak Riba i njegovog vladara Neptuna uči duhovnosti, sjedinjuje se sa višim delovima sebe i sa božanskim.Naime, transcendirajući svoja iskustva, individua spoznaje da postoje viši delovi nje same, njena izvorna duša, koja je spojena sa naddušom, pa tako sve do božanskog izvora.

 

Kad individua shvati da je dovršila sve lekcije koje treba da zna na zemaljskoj, materijalnoj ravni, može da se uzdigne i izađe izvan kruga reinkarnacije – stalnog umiranja i rađanja i sticanja i razrešavanja iskustva i odnosa – i povezivanja sa višim delovima svoje duše i sa celokupnom kreacijom. Za takvo predavanje potrebno je u potpunosti da se izbriše lažni ego i svoju dugo stvaranu materijalnu individualnost.

Kod Riba postoji opasnost da osoba još uvek nije spremna da odbaci svoj ego, odreći se svoje materijalne individualnosti i transcendirati svoja iskustva, pa može otići u zavisnost, žrtvu, patnju, iluziju, nemogućnost spoznavanja granica sebe i drugih. U tim trenucima za Ribe je najbolje da se okrenu umetnosti – plesu, muzici, poeziji, slikanju…

 

Može da pomogne suprotni znak Device, koji će da nauči Ribe kako da praktično i analitično deluju i uobliče svoja transcendentalna iskustva u svakodnevnom životu.Kroz znak Ribe individua će naučiti kako da primi inspiraciju sa višeg nivoa, koja nije zemaljska i tu inspiraciju da pretočiti u umetnost. Takođe, primajući impulse sa viših nivoa naučiće da razvije intuiciju, imaginaciju, vidovitost, povezivanje sa kolektivnim nesvesnim. A nakon svega, Ribe brišu sve granice materijalnog i sveta i povezuju se ponovno sa beskrajnim okeanom svesnosti i Bogom, Izvorom svega što jeste.

Стране: 1 2 3 4