TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

16 јуна, 2019 Off By ludarito

 

Blizanci

U muškom, yang, vazdušnom znaku Blizanaca i kroz njegovog vladara Merkura razvija se racionalan um bez koga individualna ličnost ne bi mogla funkcionisati u materijalnom svetu. Uči se govor i komunikacijske veštine, istražuje se svet oko sebe. Uvek zaigrani, znatiželjni Blizanci željni su istraživanja, učenja, ne mogu dugo da se zadrže na jednom mestu. Svet je tako velik i raznolik da nema puno vremena za zadržavanje na istom. Preko racionalnog uma Blizanci će da sakupljaju i obrađuju sakupljene informacije. Kod Blizanaca postoji opasnost da razviju površnost i da imaju poteškoća u donošenju odluka, jer – toliko toga se treba isprobati, pa kako se onda odlučiti?

 

Rešenje leži u nasuprotnom znaku Strelca koji ima sposobnost sagledavanja stvari iz više perspektive, i koji će dati viši smisao prikupljenim informacijama. Blizanci prikupljaju informacije bez razloga, iz čiste znatiželje, a Strelac ih selektuje i daje smisao i svrhu onome što su Blizanci prikupili. Blizanci su znak gde je rođena svest dualnosti. U svesti jedinstva nema dualnosti, jer sve je jedno. Dualnost se rađa preko racionalnog uma. Racionalni um kategoripše stvari na – yin/yang, dobro/loše, lepo/ružno, ugodno/neugodno, dan/noć, muško/žensko, pošteno/nepošteno, pravedno/nepravedno, i tako dalje, zaboravljajući na iluzornost takve kategorizacije.

 

Znak Blizanaca se predstavlja likom mladića i devojke, jer se dualnost Blizanca čita i u principu anime i animusa. Anima je ženski princip u muškarcu, a animus je muški princip u ženi. Svakoj individui potreban je i jedan i drugi princip, kako bi mogla da funkcioniše u materijalnom svetu – ženski princip je kreativnost, ideja, stvaranje, a muški princip je akcija, materijaliziranje i ostvarivanje te ideje. Bez ženskog principa ništa se ne bi moglo da se kreira, a bez muškog ništa se ne bi moglo da se realizuje.Blizanci sastoji se od dva brata Kastora i Poluksa od kojih je jedan smrtan, a drugi besmrtan (dualnost), podsećajući nas na naš smrtni deo – fizičko telo, ego i besmrtni deo – duša, više ja. Da bi individua mogla da opstane u materijalnom svetu potrebno je da preuzme matricu tog materijalnog sveta i programe putem kojih će funkcionisati u toj matrici.

 

Rak

Ženski, yin, vodeni znak Raka, i njegov vladar Mesec, predstavlja razvoj fetusa u materici i rođenje đeteta. Dete već u materici, a pogotovo u prve tri godine života počinje da preuzima programe i uloge porodice u kojoj je rođeno. Porodicu ne predstavljaju samo roditelji, nego i čitava linija predaka, koja najbolje odgovara pojedinoj duši da se u njoj rodi. Bez tih programa i uloga dete jednostavno ne bi preživelo u materijalnom svetu, iako nije nužno da su svi programi, koje preuzima od svoje porodice, u skladu s višim Ja (dušom) te osobe. Međutim, ovde ego dobija svoj oblik, stvara se matrica, oklop, unutar kojeg je duša. Dakle, osoba nema oklop sama po sebi, već se ta matrica stvara putem preuzimanja uloga, identiteta, programa u porodici. Kasnije se programiranje vrši u vrtiću, školi, široj društvenoj zajednici, a povezano je sa suprotnim znakom Jarca.

 

Usvojivši sve te programe i uloge, osoba počinje da živi svoju sudbinu, a zapis te sudbine moguće je da se iščita iz njene natalne karte. Natalna karta uz ostale astrološke tehnike je zapis života, matrice neke osobe, koju ona nepogrešivo živi, sve dok ne dođe do pucanja rakovskog oklopa sačinjenog od ego stanja i započne sa životom u skladu sa svojim višim Ja. Tada osoba dobija i moć kreacije, pa je moguće da promeni tok života i događaja koje je do sad nepogrešivo živela.U Raku individua uči emocije, jer kao i racionalni um, kojeg je razvila u Blizancima, i emocije su sastavni deo zemaljskih, materijalnih iskustava.

 

Ovaj znak povezan je uz arhetip majke sa kojom je dete prvo povezano i preko koje dobija prve emocije. Tako se znak Raka veže uz porodicu, korene, dom, domovinu, početak (a i kraj) života i stvaranje svih programa i stanja koje sačinjavaju ego, emocije, brižnost, unutrašnje dete, detinjstvo. Naravno, kako ne bi zauvek ostali na nivou deteta, bez preuzimanja odgovornosti, rešenje leži u suprotnom znaku Jarca, koji predstavlja, odgovornost, odrastanje, starost, dostignuće u životu.

Lav

Započeto stvaranje ega u Raku svoj vrhunac doživljava u muškom, yang, vatrenom znaku Lava. Mnogi ljudi misle kako je ego loš i kako bi ga se trebalo rešiti, ako želimo da doživimo istinsko prosvetljenje. Međutim, bez ega individua ne bi mogla da funkcioniše u ovom svetu. Mi preuzimamo određene uloge, na primer roditelja, deteta, onoga što smo po zanimanju (doktor, pravnik, umetnik, fizičar i slično), ulogu supružnika, samca, duhovnog učitelja i mnoge druge uloge. I sve te uloge su nam potrebne, jer preko njih komuniciramo s drugim ljudima. Bitno je samo da nismo identifikovali sa tim ulogama i da ne poistovećujemo sebe sa svojom ulogom.

 

U Lavu, ono što jesmo, naša ličnost naše sunce, sija svojim punim sjajem. Zato je Sunce vladar Lava. U Lavu životna energija (prana, chi) slobodno teče. Ovde dolazi do izražaja naša kreativnost, talenti, velikodušnost, romantičnost i ljubav. Sve što Lav napravi, dobro je samo po sebi i ne treba mu dalja potvrda, da je to najbolje. Svest o vlastitoj vrednosti razvijena je do maksimuma, vredni smo sami po sebi i ne moramo ništa da činimo da bi potvrdili tu vrednost. Svoju kreativnost Lav želi da pokaže i drugim ljudima, i srećan je kad ima mnogobrojnu publiku koja će mu sa oduševljenjem tapšati.

 

Ukoliko zaboravimo da samo igramo određenu ulogu poput glumaca na pozornici života i da se poistovećujemo sa njome, lavovsko sunce prestaje da sija u svom blistavom sjaju i počinje se rađati taština, egoizam, narcisoidnost, neutemeljeno mišljenje o vlastitoj veličini. Od svih životinja Lav je životinja koja najviše spava i pritom sanja snove o vlastitoj veličini, pa se postavlja pitanje: ‘Koliko je uopšte utemeljeno i realno Lavovsko mišljenje o vlastitoj vrednosti?’ Odgovor treba potražiti u suprotnom znaku Vodolije, gde ćemo vlastite talente i kreativnost da stavimo u službu šire društvene zajednice, kako bi od nas imao koristi veći broj ljudi.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Стране: 1 2 3 4