TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

16 јуна, 2019 Off By ludarito

Devica

U svakom slučaju u putovanju duše i rađanju individue dobro je imati mesto u kojoj će ona biti zadovoljna sama sa sobom, baš onakva kakva je. Da ne bi ostala sama sebi najbolja, najveća i dovoljna, individua u ženskom, yin, zemljanom znaku Device počinje da preispituje vlastitu veličinu i savršenstvo. Vladar Device, Merkur, za razliku od znaka Blizanca, gde prikuplja informacije, Devica te informacije analizira, razmatra, usavršava.

Devica zaključuje da nije baš onako savršena kako je to Lav zaključio, pa stalno nastoji da usavrši sebe i druge, što dovodi do perfekcionizma. Ništa nije dovoljno dobro, uvek sve može bolje i savršenije. Ovde se potpuno dovodi u pitanje (ne)utemeljena lavovska svest o vlastitoj veličini i spoznaja o vlastitoj savršenosti. Kao i znak Raka, i znak Device vezuje se uz rađanje deteta.

 

Međutim, dok se u Raku stvaralo fizičko dete i zajedno s njim rađao ego, u znaku Device rađa se naše božansko dete. Devica propituje ego svest o vlastitoj veličini i ima potrebu za čišćenjem, pročišćavanjem, ispiranjem svih ego obrazaca, stanja i programa koji nisu bazično naši, nego su utkani u nas putem roditelja i društva kroz prethodna dva znaka Raka i Lava.I kad se individua očisti od svih stanja i ego programa i shvati da ona nije ego već da ego treba da služi njoj, dolazi se do spoznaje onog božanskog dela nas i shvatanja da smo božansko biće koje ima ljudsko iskustvo. Zato je u mnogim religijama (ne samo u hršćanstvu) poznat mit o bezgrešnom začeću deteta – svi smo potekli od istog izvora koji je u potpunosti čist i nevin, a mi smo neodvojivi deo toga, šta treba da spoznamo. Zatim i rođenju tog bezgrešnog deteta – ponovnom rođenju čiste individue slobodne od ega i stanja.

 

Devica kao zemljani znak pokazuje da materijalni svet nije u suprotnosti s božanskim, duhovnim svetom, već naprotiv, da je on sastavni deo božanskog, a što je vidljivo i u suprotnom znaku Riba koje predstavljaju ono duhovno. Materija bez duha ne može da funkcioniše. Devica simboliše našu svakodnevnu rutinu, svakidašnji posao, jer samo kroz konkretno, svakodnevno i materijalno osoba može da ostvari apstraktni duh.

Prvih šest znakova zodijaka nalaze se u donjoj polovini zodijaka, ispod horizonta i predstavljaju naš unutrašnji svet. Muški, yang, vazdušni znak Vage prvi je znak gornje polovine zodijaka, iznad horizonta, gde individualna ličnost počinje da ima svest o drugim ljudima.

 

Vaga

U znaku Vage događa se povezivanje individue sa drugima i odnosi izbijaju u prvi plan. Vladarka Vage, Venera, za razliku od znaka Bika, kojim takođe vlada i gde je okrenuta prema unutršnjem, prema vlastitom sastavu vrednosti i užicima, u Vagi je okrenuta prema vani i drugim ljudima. Ovde se stvaraju odnosi sa drugima, povezuje se sa drugima bilo putem braka ili neke druge ljubavne zajednice, putem partnerstva i slično. Za Vagu su skladni i harmonični odnosi najvažniji, jer je individua na svom putu shvatila da u ovom materijalnom svetu ne živi sama i ne može sama u potpunosti da se realizuje već joj je potrebna interakcija s drugim ljudima. Zato je Vaga razvila šarm, ljubaznost, lepotu, diplomatiku, finoću, rafiniranu komunikaciju.

 

U idealnom životnom putovanju individua bi u Biku razvila unutrašnju stranu Venere u obliku spoznaje svojih vrednosti i razvijenom samopouzdanju i kao takva razvijena ličnost krenula bi u interakciju s drugim ljudima. Međutim, ukoliko osoba nije sigurna u vlastite vrednosti i ima manjak samopouzdanja, događa se da bude u potpunosti zavisna od drugih i vlastitu vrednost gleda kroz prizmu drugih. Mišljenje drugih postaje izrazito važno, u komunikaciji i interakciji podilazi drugima, ne želi da se suprotstavlja ne bi li uvek ostavila dobar utisak. Može se dogoditi da u potpunosti ne može da izrazi svoje vrednosti (koje možda nisu niti osveštene), niti svoje mišljenje, u krajnjem slučaju ne može da se izbori za sebe već u svemu postaje zavisna od drugih.Rešenje je naravno u suprotnom znaku Ovna gde je fokusiranost na sebe i vlastite ciljeve jaka. Preko osi Ovan/Vaga ličnost uči kako da se izbori za sebe, kako da ostvari svoje ciljeve, kako da izrazi svoje potrebe i mišljenje (Ovan), ali na skladan i harmoničan način, uvažavajući i nepovređujući interese drugih (Vaga). U znaku Vage odnosi sa drugima se uspostavljaju, a u ženskom, yin, vodenom znaku Škorpije se produbljuju.

 

Škorpija

Biti Škorpija nije samo uspostavljanje odnosa već njihovo produbljivanje, sažimanje. Povezivanje s drugima događa se na dubokom intimnom nivou, odnosi nisu više površni, već zadiru u samu srž.U Škorpiji se događa i povezivanje sa resursima i vrednostima drugih ljudi, pa ovde individua uči kako da raspolaže tuđim novcem, kako doći do tuđeg novca, kako se osloniti na druge ljude. Da Škorpija ne bi postala zavisana od tuđih resursa, u suprotnom znaku Bika može da nauči o vlastitim vrednostima i vlastitim resursima.Takođe, ovaj znak vezan je i uz seks, odnosno uz povezivanje i razmenu energije ljudi u seksualnom činu. Dok se u znaku Bika seks doživljava kao senzualni užitak, a u znaku Lava vezan je uz kreativan protok životne energije, u Škorpiji seks nije samo zabava i upražnjavanje užitaka nego se tokom seksa ostvaruje energetska povezanost sa drugom osobom na svim nivoima.

 

Ipak, najvažnije povezivanje koje se u Škorpiji događa je povezivanje s vlastitom dušom, a to povezivanje predstavljeno je dvama vladarima Škorpije – Marsom i Plutonom. Pluton je planeta transformacije, predstavlja samu dušu, odnosno njenu čežnju za povratkom ka Izvoru. Simbolika znaka Škorpije prikazana je škorpijom zmijom, orlom, feniksom i golubicom i njihovom transformacijom.Vladar Škorpije je Mars koji je takođe i vladar Ovna. U Ovnu je Mars usmeren na yang delovanje prema spolja, aktivnosti se pokreću da bi se nešto realizovalo u spoljnom svetu, a u Škorpiji je delovanje usmereno unutra. Želimo dopreti do svoje (a i tuđe) srži, preispitivati svoje motive, svoja delovanja. Pluton kao viša oktava Marsa, predstavlja čežnju duše da se vrati u prvobitno stanje, a da bi se to postiglo, ljuštura sastavljena od ega koja je nastala u Raku mora da pukne.

 

Kako bi ta ljuštura pukla i iz nje iznedrila duša osoba se mora suočiti sa svim obrascima ponašanja, navikama, ego programima, stanjima. Da bi njih spoznala potrebno je Marsovsko kopanje unutar psihe i preispitivanje svega što je do tad važilo. Često pre pucanja ljušture dogodi se tako zvana ‘crna noć duše’ – događa se ono čega se najviše plašimo, a to se događa da bismo uvideli da ništa nije tako strašno. Na primer, u Škorpiji se susrećemo sa posesivnošću i ljubomorom, jer prodirući u samu srž odnosa sa drugom osobom mi tu osobu želimo posedovati i ljubomorno je čuvamo. I tada se dogodi najgora noć duše – druga osoba naprosto ode, a mi, proživljavajući ‘crnu noć duše’, učimo lekciju da se ništa strašno nije dogodilo. I tako savladavamo lekciju po lekciju, delovi ego identiteta odumiru, a rađa se novi identitet usklađen s našim višim Ja.

 

Budući da je simbolika znaka Škorpije prikazana škorpionom, zmijom, orlom, feniksom i golubicom, dok još kopamo po vlastitoj psihi na nas deluje Mars i simbolika životinje škorpion, koji ima klešta za ‘kopanje po psihi’. Kako kopamo sve dublje i dublje, zmija sklupčana na dnu kičme – kundalini – počinje da se budi i penje u naše više energetske centre, budeći tako Plutona – našu uspavanu dušu. U simbolici znaka Škorpije sledeći se javlja Orao koji nosi zmiju u kandžama. Orao može da leti prema nebu i odneće zmiju u nebeske sfere. Budući da smo sad već poprilično prekopali psihu i proživeli najveće strahove, naši stari identiteti i obrasci su umrli (Pluton je planet umiranja), a naša zmija se uzdigla do neba.

 

I iz pepela našeg umrlog ega rađa se Feniks, naše novo biće svesno sebe kao dela božanskog bića i svesno svoje duše. Duša je predstavljena simbolom golubice koja je bela, čista i nevina i vraća se u nebo.Pluton i Škorpija takođe predstavljaju moć koja se često povezuje sa moći manipulacije, okultnim sposobnostima i slično. Dakako, najveća od svih moći je moć manifestacije odnosno kreiranja vlastitog života i događaja u njemu. Razni su načini na koje možemo stećati moć – putem tiranije, manipulacije, despotizma, energetskog vampirizma. Ali najveći izvor moći dolazi preko povezanosti s Izvorom, sa sveukupnom kreacijom. U Izvoru je beskrajna energija, i kada se povežemo sa njom tada više nisu potrebni negativni izvori moći.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Стране: 1 2 3 4