TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

TAJNE SUPERMOCI Zodijaka: Evo ko moze da PREDVIDI sudbinu, ko da OSETI opasnost, a ko ima MOC da CITA MISLI drugima!

16 јуна, 2019 Off By ludarito

Krug zodijaka zapravo opisuje putovanje duše od Izvora svega što jest, kroz utjelovljenja, pa opet nazad do Izvora.

Ovan

U Ovnu je želja za vlastitim identitetom jako izražena, budući da tu još postoji bojazan za gubitkom tek stvorenog identiteta i vraćanjem u kolektivno. Ovde individualno prvi puta postaje svesno sebe, ima snažan osećaj odvojenosti od drugog, hoće sve za sebe i hoće to u istom trenutku. Zato Ovan kao i njegov vladar Mars mora u svemu da bude prvi i najbolji. Izražavanje lične volje je izrazito jako, pa ukoliko se oseti ugroženim nije mu strano ispoljavanje besa i agresivnosti. Želja za zadovoljenjem vlastitih potreba je jača od bilo kakvih potreba drugih ljudi. Prvo dolazim ja, pa tek onda drugi. Ali, bez ovnovskog i marsovskog snažnog impulsa za delovanjem, stvari se nikada ne bi pokrenule i nikada se ne bi krenulo u bilo kakvu realizaciju. Takođe nikad se nebi niti izborili za sebe. Ovan uspostavlja ravnotežu u nasuprotnom znaku Vage, gde drugi i odnos sa njima postaje važniji od fokusiranosti na samog sebe.

 

Bik

Nakon, stvaranja individualne ličnosti u Ovnu, ta ličnost mora da nauči svu lepotu materijalnog sveta i života na zemlji što je predstavljeno planetom Venerom i ženskim, yang, zemljanim znakom Bika. Senzualni užici, lepota življenja, svest obilja, ljubav, lepota, plodnost, materijalna dobra, novac, predstavljeni su ovim znakom. Kako duša ne bi previše čeznula za povratkom ka izvoru upoznaje se sa svom lepotom življenja i uživanja u materijalnom svetu. Međutim, ovo može biti dvosekli mač, jer ukoliko se osoba fokusira isključivo na materijalna dobra može da se rodi pohlepa i želja da se ima sve više i više, pa ne može niti iskusiti lepota onoga što imamo ovde i sada.

 

 

U Biku se ličnost upoznaje sa svojim ličnim vrednostima, samopouzdanjem i sve što nam je potrebno nalazi se oko nas i ništa ne može da ugrozi naš opstanak. Takođe, u Biku se rađa svest o fizičkom telu. Dok smo materijalizovani na Zemlji (koja je takođe vezana uz znak Bika) mi se poistovećujemo sa našim fizičkim telom, naša svesnost boravi u fizičkom telu. Kad neko pita ‘ko si ti?’, većina ljudi će reći da je on dokle sežu granice fizičkog tela. Nakon granica fizičkog tela dolazi prazan prostor u kojom se nalaze drugi objekti i fizička tela drugih ljudi.

 

Naravno, mi nismo samo fizičko telo, jer kad umremo fizičko telo nestaje, a naša svest se pomiče u druga tela koja se u ezoteriji nazivaju eterično telo, astralno telo, budičko telo, spiritualno telo i drugo. (U ezoteriji postoje tehnike pomoću kojih se za vreme života iz fizičkog tela premešta svesnost u druga tela, i na taj način se doživljavaju vantelesna iskustva, astralna putovanja, sedinjenje sa izvorom/celokupnom kreacijom). Smrt fizičkog tela predstavljena je nasuprot znakom Škorpiona i njegovim vladarom Plutonom. Pluton takođe simboliše čežnju duše za transformacijom i povratkom iz materijalnog sveta u celokupnu kreaciju.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Стране: 1 2 3 4