PROLEĆNA BAŠTA: Zasadite ove LALE i bašta će vam biti LEPA čitavo proleće!

PROLEĆNA BAŠTA: Zasadite ove LALE i bašta će vam biti LEPA čitavo proleće!

4 марта, 2021 Off By coki

Prolećna bašta bez lala je jednostavno nezamisliva!

 

Zahvaljujući mnoštvu sorti ima ih tokom celog proleća, a bogatstvo oblika cvetova daje im dodatnu draž. Kod Crispa lala, latice izgledaju kao da su u fronclama. Prve lale otvaraju već u martu svoje cvetne pupoljke, dok poslednje cvetaju do kasnog maja, a u zavisnosti od vremenskih uslova, čak i do početka juna.
Veštim izborom lala tokom celog proleća možete da ostvarite najlepše kreacije u leji – kombinovanjem sorti ili sa ranocvetajućim perenama.

 

 

 

U ranoranioce se ubrajaju divlje lale kao što su Tulipa turkestanica, Tulipa bakeri i Tulipa humilis . Niske sorte više vole toplo, propusno zemljište , kroz koje voda relativno brzo otiče. Sunčana kamena bašta otuda je idealno mesto , jer tu mogu da ostanu godinama i da se rašire pomoću novih mladih lukovica .

 

 

 

Cvetu lala najviše odgovara područje gde je zima hladna i suva, a leta topla. Generalno je višegodišnja biljka, ali tamo gde im klimatski uslovi ne dozvoljavaju ponovno cvetanje one se tamo smatraju jednogodišnjom biljkom.
Prve lale počinju da cvetaju već u martu, dok poslednje lale cvetaju krajem maja, ali ukoliko vremenske prilike dozvole mogu cvetati i početkom juna.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI BROJ 2…

Стране: 1 2