Da li je greh voleti MLAĐE MUŠKARCE? KUGUARKE očigledno ne misle tako… Proverite da li ste jedna od njih!

Da li je greh voleti MLAĐE MUŠKARCE? KUGUARKE očigledno ne misle tako… Proverite da li ste jedna od njih!

5 јула, 2020 Off By MAKI

Da li je greh voleti mlađe muškarce? Kuguarke očigledno ne misle tako, ali im iza leđa tako misle svi oni koji im se podsmevaju ili ih osuđuju.

 

 

Ipak, izgleda da to ove žene baš toliko i ne pogađa. One se u svojoj 35-oj godini odlično drže, pucaju od samopouzdanja, imaju uspešne karijere i pored sebe željene muškarce koji ih podržavaju. Pa šta ako su toliko mlađi od njih?

 

KO SU KUGUARKE?

 

 

 

Ovaj izraz se sve više odomaćio i kod nas. Naime, ako je neka devojka ili žena zainteresovana za mlađe muškarce, onda joj je kuguarka jedan od pridodatih nadimaka. Idealna razlika u godinama između njenog partnera i nje je 10 godina, što je neka vrsta nepisanog pravila da se ženska osoba kvalifikuje za kuguarku. Često je ta razlika veća, pa nekada izgleda da se, naročito popularne dame sa javne scene, za dečka imaju nekog ko može da im bude sin.

 

Sam termin potiče od reči puma (na engleskom cougar), životinje koja napada plen (u ovom slučaju mlađeg muškarca). Društvo obično definiše kuguarku kao ženu oko 35 godina ili stariju, koja očajnički pokušava da zavede mlađeg muškarca, ali se žene oštro bore protiv ovog stereotipa.

 

 

U novije vreme, i status kuguarke se polako menja. Postoji velika razlika od vremena kada ih je 2002. godini Valeri Gibson u knjizi “Kuguarke” prvi put pomenula pod tim nazovom.  Od žene očajnice, kuguarka postaje uspešna, samouverena lepotica u najboljim godinama. Međutim, problem joj predstavlja izbor muškarca. Umorna je od dosadnih, neromatničnih veza i muškaraca njenih godina koji ne mogu da joj puno pruže. Ona, naprotiv, može još puno toga da da, i želi da uživa u životu. Zato bira mlađe muškarce, koji osim što su privlačni, imaju energije, želju za životom, avanturistički duh i pozitivnu sliku o životu. Dakle, one biraju one muškarce kojima život još nije dosadio i pretvorio se u stereotip. Bez obzira na razliku u godinama.

Nastavak možete pročitati na sledećoj strani…

Стране: 1 2