Žene sa imenom MARINA su AMBICIOZNE i SNALAŽLJIVE a sa sobom nose LjUBAV i MIR!

Žene sa imenom MARINA su AMBICIOZNE i SNALAŽLJIVE a sa sobom nose LjUBAV i MIR!

10 јула, 2019 Off By botanika

Ime Marina se prevodi kao „žena rođena na moru“ ili „osoba potekla iz morskih dubina“; „ona je tajna, plavetnilo, misterija, neuhvatljivost“ i odlikuje se „lakoćom postojanja“ jer je ona sama po sebi žena „proistekla iz talasa“ ili „morska pena“.

 

Zastupljenost ženskog ličnog imena Marina u zemljama regiona 

U Srbiji se žensko ime Marina, na listi od stotinu najpopularnijih imena za sve devojčice, prema podacima iz 2016. i 2017, godine, nalazi na 90. mestu

U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Republici Srpskoj, se ovo žensko lično ime, „pozicionira“ nešto lošije, pa se ne nalazi na listi od stotinu najpopularnijih ženskih imena, ali su zato njegove ili varijacije ili skraćenice i izvedenice (Maša; Martina; Maria; Mariora i Marieta), nešto bolje i više rangirane;

Ime Marina je međutim, veoma popularno u Italiji, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji, te u Francuskoj, Rusiji, Španiji; Portugaliji, Švedskoj i Nemačkoj (tako se prema podacima iz 2001. godine, ime Marina u Francuskoj nalazilo među 90 najtraženijih ženskih imena; u Švedskoj je to ime prema statistici iz iste godine bilo između prvih trista imena za žensku decu; dok je čak ime i popularno u SAD-u, iako se nalazi na „obimnijoj“ listi od hiljadu najtraženijih ženskih imena). 

Nadimci, izvedena i skraćena imena ženskog imena Marina 

Najpopularniji nadimci od ženskog imena marina su – Mara; Maša; Maki; Makica; Mašenka; Meri; Mare ili Mari.

Izvedena imena od ženskog ličnog imena Marina, mogu biti ženska ali i muška, a najpoznatija su Maria; Martina; Mariora; Marijeta; Martena; Marita; Marica; Marija; Marijela, te i muške forme Marin; Mario; Martin; Marior; Marko; Marinko; Marijo ili Mare. 

Стране: 1 2