Danas su SVETI MUČENICI ONISIFOR I PORFIRIJE: Izgovorite ovu MOLITVU!

Danas su SVETI MUČENICI ONISIFOR I PORFIRIJE: Izgovorite ovu MOLITVU!

18 новембра, 2021 Off By coki

Ova dva divna muža behu mučeni za ime Hristovo u vreme cara Dioklecijana. Optuženi zbog vere u Hrista i izvedeni na sud, oni neustrašivo ispovediše da je Hristos istiniti Bog i Tvorac neba i zemlje.

 

Zbog toga ih bezdušno tukoše po celome telu i na razne načine strahovito mučiše. Posle toga ih položiše na usijane železne lese, i tako pekoše; a slavni mučenici se u tim mukama radovahu i Boga blagodarahu, od koga im i dođe pomoć, te lako podnošahu muke. Videći svete mučenike gde se raduju i stoje iznad muka, svirepi mučitelji ih vezaše konjima besnim za repove, pa terahu konje po trnovitim, kamenitim i brdovitim mestima. Dugo vučeni tako, svetim mučenicima se tela pokidaše i raspadoše, i oni u tim mukama predadoše svoje svete duše svome mnogoželjenom Gospodu.

 

 

Neki pak hrišćani noću tajno pokupiše ostatke svetih tela njihovih i česno sahraniše u mestu zvanom Pankean, gde od njih bivahu mnoga čudesa i isceljenja, u slavu Boga, divnog u svetima Svojim.

 

 

Ovo je MOLITVA koju danas trebate izgovoriti:

 

Mučenici Tvoji Gospode, u stradanju svome su primili nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobediše, a razoriše i nemoćnu drskost demona: Njihovim molitvama spasi duše naše.