Sutra je SVETI PANTELEJMON: Sve što ste ranije odlagali, SUTRA OBAVEZNO ZAPOČNITE!

Sutra je SVETI PANTELEJMON: Sve što ste ranije odlagali, SUTRA OBAVEZNO ZAPOČNITE!

6 августа, 2021 Off By coki

 

Manastir Svetog velikomučenika i celebnika Pantelejmona u Lepčincu, spada u drevne svetinje tzv. Vranjske Svete Gore.

 

Podignut je u neznanim istorijskim dubinama u predelu u kojem su obitavali i podvizavali se pustinožitelji. Od 1998. godine ovo je ženski manstir. Ovo svešteno mesto je od davnina poznato i kao celebno mesto, mesto mnogobrojnih isceljenja mnogovrsnih bolesti i narodnih tegoba. S obzirom da je sama crkva posvećena svetom Velikomučeniku Pantelejmonu, čudotvornom iscelitelju, kroz svu istoriju, ali i danas, do javnosti stižu informacije o čudesnim isceljenjima koja se dešavaju u ovoj Svetinji molitvenim dejstvom svetog Pantelejmona.

 

 

Za Svetog Panteliju narod veruje da je brat Svetog Ilije.

Inače, ako planirate započinjanje nekog posla, danas je pravi dan za to. Veruje se da će svaki rad Sveti Pantelejmon blagosiljati i učiniti uspešnim.

Takođe, ako se spremate za put, krenite baš danas.  Sveti Pantelejmon je bio veliki putnik, a danas jezaštitnik svih kojima je drum drugi dom.

 

 

U Srbiji relativno mali broj ljudi ovog svetitelja slavi kao krsnu slavu. Zato, ako se na današnji dandva nepoznata čoveka sretnu u crkvi sa slavskim kolačem u rukama, obavezno treba da se izljube i čestitaju jedan drugom slavu, jer se veruje da su sigurno rod.

Стране: 1 2