MARIJE su NAJLEPŠE! Ovo ime nose VREDNE, ODANE i NEŽNE žene i treba da ga nose SA PONOSOM!

MARIJE su NAJLEPŠE! Ovo ime nose VREDNE, ODANE i NEŽNE žene i treba da ga nose SA PONOSOM!

18 априла, 2021 Off By coki

Drage naše Marije, vaše ime je toliko lepo, slatko, i nežno i vi biste trebale da budete zaista ponosne na svoje ime i da ga izgovarate sa puno ljubavi.

 

 

Jako je važno da napomenemo i to, da je vaše ime sveto ime. Ime Marija je pravo „biblijsko ime“ koje je veoma popularno kako u svim hrišćanskim zemljama, takođe i u raznim varijacijama rasprostranjeno je i u ostalim zemljama sveta, a kako će u daljem tekstu biti i detaljnije objašnjeno i opisano.

 

Poreklo ženskog ličnog imena Marija

 

Smatra se da ime Marija vodi poreklo od starohebrejskog imena „Miryam“, ali svoje korene ima i u grčkom, latinskom i u egipatskom jeziku.
Marija (Devica Marija), je bila prema Bibliji majka Isusa Hrista, Sina Božijeg, a koji je bio začet „bezgrešnim“ putem i rođen u Nazaretu.

 

 

Značenje ženskog vlastitog imena Marija

 

U pogledu tačnog značenja pomenutog vlastitog imena Marija, postoje brojne nedoumice i baš različita tumačenja, ali se pretpostavlja da tačan „prevod“ zavisi i od jezika u kome je ovo ime i prvi put pomenuto, te tako:
– u hebrejskom jeziku, ime Marija koje je originalno navedeno kao Mirijam („mir“ + „jam“), znači u bukvalnom prevodu – „gorko more“ ili „gorčina mora“; „morska kapljica“;
– u egipatskom jeziku, ime je izvedeno od reči „myr“, a znači – „ona koja je voljena“; „žena koju Bog voli“; „čistota“; „duboka ljubav“;
– u aramejskom jeziku se ime Marija prevodi kao – „uzvišena“; „čestita“; „plemenita“;
– u brojnim drugim tumačenjima, ime Marija se prevodi kao – „žena koja je preuzvišena, vrla i milostiva“; „blagorodna“; „Bogu mila“; „svetlost i sjaj“; „bezgrešna“; „milosna“; „gospodarica i vladarka“; „ljubav“; „dobrota“; „plemenitost“; „nevinost“ili „čistota“.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI BROJ 2…

Стране: 1 2