ČUDO OD JAJETA: Da li ste probali JAJE OD PREPELICE?

ČUDO OD JAJETA: Da li ste probali JAJE OD PREPELICE?

4 марта, 2021 Off By coki

 

Deca starija od 10 godina i odrasli ljudi uzimaju po 3 jajeta u prva 3 dana a po 5 jaja do kraja terapije. Na primer, ako dete starije od 10 godina ili neko stariji, odrastao čovek želi da poboljša svoju krvnu sliku, morao bi da upotrebi 120 komada sirovih prepeličjih jaja i to na sledeći način:
1. DAN uzima 3 jajeta, 2. DAN uzima 3 jajeta, 3. DAN uzima 3 jajeta, 4. DAN uzima 5 jaja, 6. DAN uzima 5 jaja, 7. DAN uzima 5 jaja, i tako do kraja terapije 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 i 25. DAN po 5 jaja, i onda 26. POSLEDNJI DAN uzima onaj ostatak jaja do ukupnog broja 120 komada potrebnih za terapiju, a to znači da 26. DANA ostaje da se popije još samo ono 1 lekovito jaje japanske prepelice. To bi značilo da je uspešno sprovedena terapija za poboljšanje krvne slike.
Deca do 3 godine starosti uzimaju po 2 jajeta dnevno
Deca od 3 do 5 godina starosti – uzimaju po 3 jajeta dnevno
Deca od 5 do 10 godina starosti – uzimaju po 4 jajeta dnevno

 

 

 

Jaja se uzimaju sirova i to doza za ceo dan odjedanput svako jutro pola sata pre jela, odnosno pola sata pre doručka i to na prazan stomak ili na tašte.
Bolesnici osetljive žuči ili preosetljivi na belančevine prvih dana uzimaju po 1 jaje, pa povećavaju svaki dan za 1 jaje, najviše što smeju da uzmu je 3-4 jajeta. To je njihova celodnevna doza, nikako više od toga. U slučaju nepovoljnih reakcija odustati od trošenja.
Ako lečenje nakon uspešno sprovedene prve terapije nije dovoljno efikasno, onda se preporučuje da se ponovi još jedanput ista terapija. Terapija može da se sprovodi najviše 2 puta godišnje. Jaja japanskih prepelica čuvamo u frižideru u zatvorenim kartonskim kutijama pri temperaturi od 1C do 4C. Jaja japanskih prepelica koja su ovako čuvana imaju rok upotrebe 60 dana u sirovom stanju, a nakon 60 dana mogu da se upotrebljavaju kuvana ili pečena.

Ako koristimo ova jaja kao lek onda ona ne bi smela da budu starija od 30 dana, jer do tada imaju najveću lekovitu moć u lečenju određenih stanja organizma. Takođe, jako je važno da tokom terapije jajima bolesnik ne pije nikakav alkohol. U slučaju problema sa žuči i moguće alergije na belančevine potrebno je posavetovati se sa svojim kućnim lekarom.
Prepeličja jaja imaju tvrdu opnu pa zato prvo nožem udarite po ljusci da puknu, a zatim vrhom noža prerežite njegovu opnu. Moderna medicina potvrđuje lekovitost jaja prepelice, koja je poznata već više godina. Najveću pažnju tome pridaju u SAD-u, Nemačkoj, Japanu, Italiji i Rusiji. Prepeličja jaja su dijetalna hrana koja sadrži biološki aktivne materije. Ova jaja su bogata mnogim vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama. U sebi sadrže 5 puta više fosfora, 8 puta više gvožđa, 6 puta više vitamina B1 i 15 puta više vitamina B2 od jaja domaćih koka.
Po svojoj hranljivosti jedno jaje japanske prepelice može da zameni 5 jaja domaće koke. Terapiju ovim jajima je dozvoljeno sprovoditi i kada se po preporuci lekara već uzimaju neki lekovi, ali izuzetak je u slučaju da je lekar propisao neke lekove uz koje je zabranjeno unošenje belančevina.

 

Стране: 1 2