Žene sa imenom TANjA su MOĆNE i UTICAJNE i svi im se dive. Sa sobom nose VELIKU HRABROST!

Žene sa imenom TANjA su MOĆNE i UTICAJNE i svi im se dive. Sa sobom nose VELIKU HRABROST!

22 јула, 2019 Off By botanika

U Republici Srpskoj, statistički podaci za kalendarsku 2017. godinu, takođe prikazuju da se ime Tanja nije našlo među sto najtraženijih ženskih imena, dok se ime Tatjana nalazilo na 76. mestu, a ime Anja na „visokoj“ 15. poziciji u ovoj zemlji;

 

U Republici Hrvatskoj, ime Tanja u 2016. i u 2017. godini, takođe očekivano nije bilo na listi od sto najpopularnijih imena za ženske novorođene bebe, ali su veoma popularna (a prema podacima Zavoda za statistiku ove zemlje), bila imena – Tena (18. mesto); Tara (30. mesto) i lično ime Tia (36. mesto).

Nadimci, izvedena i skraćena imena ženskog imena Tanja 

Kada je u pitanju lično žensko ime Tanja, nadimci ili hipokoristike ovog imena nisu poznati, ali su zato neka od najpoznatijih „izvedenih imena“ – Tatjana; Manja; Minja; Janja; Anja; Sanja; te i Vanja; Tara; Taša ili Dunja i Tanija.

Varijante imena Tanja u brojnim svetskim jezicima su – Tatjana; Taša ili Tašenka u slovenskim zemljama (pre svega u Rusiji; Mađarskoj; Bugarskoj i Ukrajini); zatim varijanta imena u Finskoj je Tania; kao i u brojnim drugim zemljama gde postoje oblici imena Tanya; Tana; Tatiana i vrlo neobično ime Titania.
Pa drage naše Tanje, nadamo se da vam se dopao naš tekst i da sa ponosom nosite i izgovarate vaše prelepo ime.

Стране: 1 2