Žene sa imenom TANjA su MOĆNE i UTICAJNE i svi im se dive. Sa sobom nose VELIKU HRABROST!

Žene sa imenom TANjA su MOĆNE i UTICAJNE i svi im se dive. Sa sobom nose VELIKU HRABROST!

22 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše TANJE , vi imate jedno jako lepo žensko moćno ime. Lično žensko ime Tanja, ranije je smatrano nadimkom ili pak „imenom od milja“ koje je pak ime poreklom od ruskog imena Tatjana, ili od grčkog imena tj reči latinskog porekla „Titania“, ali je i danas sve češće ipak u pitanju vlastito ili lično ime koje je sasvim „samostalno“, koje se baš daje kao takvo svim novorođenim devojčicama, čiji roditelji poznaju poreklo i ono „pravo značenje“ ovog vlastitog imena.

Poreklo ženskog vlastitog imena Tanja 

Kako je već napomenuto, neki etimolozi smatraju da se u našoj zemlji, ime Tanja „odomaćilo“ pre svega kao „izvedenica“ lične ruske imenice „Tatjana“, a koja je veoma zastupljena u ruskoj književnosti, i originalno ima značenje „kraljica vatre, ciganka; vatrena duša; vatrena kraljica“.

 

Druga hipoteza o poreklu imena Tanja, navodi latinsku reč „Tatius“ ili „Titiania“, ili pak grčku reč „Titania“, a u značenju div; veliki; moćan; ogroman; nesagledive veličine. 

 

Šta znači ime Tanja? 

Ime Tanja se u svom „prenesenom značenju“ može rastumačiti kao – „ona žena koja je rođena za velika dela“; „ona osoba koja je velika u svakom smislu“; „ona koja je neukrotiva; vatrena; jaka i svoja“; „ona koja je moćna; uticajna; značajna“; „žena kojoj se svi dive“; „ona koja je odlučna ili hrabra i energična“.

 

Zastupljenost ženskog ličnog imena Tanja u zemljama regiona 

U Republici Srbiji, prema statistici za kalendarsku 2017. godinu, žensko ime Tanja se na listi od sto najpopularnijih imena za devojčice, nije našlo, ali su zato veoma popularna bila „varijantna“ i „izvedena“ imena, kakva su Anja (20. mesto); Vanja (38. mesto); Janja (77. mesto) i ime Manja (97. mesto); Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2