Sveta Tekla, ZAŠTITNICA ŽENA: Pomaže vernicima u nevolji, danas ISPUNJAVA JEDNU ŽELJU!

Sveta Tekla, ZAŠTITNICA ŽENA: Pomaže vernicima u nevolji, danas ISPUNJAVA JEDNU ŽELJU!

1 октобра, 2021 Off By coki

 

 

Nakon ovoga, svetiteljka požele da se osami i posveti molitvi i, uz blagoslov apostola Pavla, povuče se na neko pusto mesto posvetivši se iscelivanju bolesnika.

 

Predanje kaže da su lokalni lekari i travari postali ljubomorni na Teklu i da su poslali grupu mladića da je siluje i tako oskrnave. Videvši da ne može da pobegne progoniocima, Sveta Tekla zamoli Boga za pomoć i u tom trenutku pred njom se otvori stena koja je sakri. Po predanju, upravo ovo je i bio grob pravedne i verne Hristove neveste Tekle.

 

 

Pomaže vernicima u nevolji

Zbog ljubavi prema Bogu, koju je pokazala za života, ova svetiteljka se uzima kao primer svima koji žele da istraju u svojim planovima. Veruje se da će upravo Sveta Tekla pomoći svima koji na današnji dan počnu da rade nešto, a zapadnu u nevolje. Dovoljno je da samo iskreno zamole i duhovna pomoć će stići.

 

 

Sveta Tekla smatra se „prvostradalnicom“ među ženama i takođe njihovom zaštitnicom. Narod smatra da će danas damama koje odu u crkvu i iskreno zamole svetiteljku, biti ispunjena jedna želja dokle god je iskreno i duboko žele i veruju.

Стране: 1 2