Danas je Sveta prepodobna Teodora: MUŠKARCI, OVO MORATE OBAVEZNO DA URADITE!

Danas je Sveta prepodobna Teodora: MUŠKARCI, OVO MORATE OBAVEZNO DA URADITE!

20 септембра, 2021 Off By coki

Hrišćani danas obeležavaju dan svete prepodobne Teodore koja je uspela da okaje svoje grehe iako je prevarila muža.

 

 

Tedora je bila svetica koja je živela u petom veku pre nove ere u Aleksandriji. Prevarila je svog muža, a na preljubu je nagovorila vračara.
Odmah posle prevare, Teodoru je počela da grize savest. Ošišala se do glave, obukla kao muškarac i zamonašila u manastiru Teodor.

 

 

Sveštenici u manastiru bili su zadivljeni njenim postom, trudom, bdenjem i poniznošću prema Hristu koje je pokazivala. Međutim,posle nekoliko godina oklevetala je jedna bludna devica tvrdeći da joj je na prevaru podmetnula svoje dete.

 

 

Teodora se nije htela pravdati od ove klevete, smatrajući da je to božija kazna za preljubu koju je učinila. Prihvati greh na sebe, te bi izgnana iz manastira.
Sedam godina je Teodora provela u pustinji negujući tuđe dete. Za to vreme je bila snažna, nije se htela pokloniti Satani i iskušenjima koje joj je nudio. Nije htela poslušati ni muža koji joj je nudio da se vrati kod njega, smatrajući prevaru delom đavola, a ne kao njenu volju.

 

 

Posle sedam godina, jedan manastirski iguman pozvao je Teodoru da se vrati, na šta je posle ubeđivanja pristala. Poživela je u manastiru još dve godine pre nego što se upokojila.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI BROJ 2…

Стране: 1 2