Ova snaja je odlučila da svekru i svekrvi ne dozvoli da viđaju unuče.

Ova snaja je odlučila da svekru i svekrvi ne dozvoli da viđaju unuče.

16 септембра, 2021 Off By botanika

Odlučila sam da odemo kod svekrve i svekra i direktno i bez okolišanja zamolim da nam pozajme novac. Muž i ja smo im saopštili lepe vesti, njihovoj sreći nije bilo kraja. A onda smo im rekli da nam je potreban novac na zajam za učešće za kredit. Lica su se odjednom promenila, sreći zbog unučeta više nije bilo mesta. Svekrva je pitala odakle nam ideja da oni imaju toliki novac. Završili smo razgovor.

Nakon mesec dana, svekar je mom mužu (svom sinu) presrećan saopštio kako konačno kupuje novi  džip. Bila sam uvređena do srži. Tada sam rekla mužu da njegovi roditelji neće viđati svoje unuče. I složio se i nije. Razum mu je nalagao jedno – da nisu zaslužili, a duša nešto sasvim drugo – da oprosti. Kako da dozvolim da ga viđaju?

Zbog tog deteta smo tražili novac na zajam, a njima je preči bio novi džip. Ne, nisu bili bez auta, imali su sasvim dobar auto i ranije! Ne želim da moje dete upozna ovakve rođake. Trudnoća je brzo prošla, porodila sam se, a mi smo se i dalje nadali da će se njegovi roditelji predomisliti i da ćemo dete uneti u našu kuću. Nije se desilo.

Kroz šest meseci uspeli smo da nakupimo dovoljno za učešće i uzeli smo kuću na kredit. Ali, moja želja da svekrvi i svekru ne dozvolim da vide dete svakog dana je sve jača. Šta će mu takvi baba i deda? Da mu kupuju bombonice, a nisu zeleli da nam pomognu da mu obezbedimo svoju deciju sobicu.
Svakog dana se setim kako im je džip bio važniji od unučeta i sina, i jednostavno ne mogu da popustim. I neću”, Inace sin im je jedinac a oni su navikli da putuju i trose novac po svetu a da im sin nema svoj krov nad glavom, zaključuje ova žena.

Kakva su vaša iskustva? Šra mislite o ovoj njenoj odluci? Podelite sa nama u komentarima!
(Stil.kurir.rs)

Стране: 1 2