Danas je PREPODOBNI SIMEON DIVNOGORAC: Ako želite da se do kraja godine UDATE, obavezno URADITE OVO!

Danas je PREPODOBNI SIMEON DIVNOGORAC: Ako želite da se do kraja godine UDATE, obavezno URADITE OVO!

23 маја, 2021 Off By coki

Danas slavimo Prepodobnog Simeona Divnogorca.

 

Prepodobni Simeon Stolpnik Divnogorac se rodio u Antiohiji 522. godine u vreme cara Justina Starijega. Otac mu pogine od zemljotresa i on ostane sam s materom Martom. U šestoj godini života udaljio se u pustinju ka nekome duhovniku Jovanu, pod čijim rukovodstvom predao se velikom posnom i molitvenom podvigu na udivljenje svih onih koji su ga videli.

 

Pretrpevši strašna iskušenja demonska, on je primio od Gospoda i angela Njegovih veliku utehu i blagodat. Gospod Hristos javio mu se u vidu krasnoga dečka. I posle toga viđenja u srcu Simeonovom razgori se velika ljubav prema Hristu. Mnoge godine proveo je na stolpu Bogu se moleći i psalme pojeći. Po uputstvu Božjem udaljio se po tom na goru prozvanu Divnom od samog Gospoda. Po imenu ove gore i sam Simeon prozvat je Divnogorac.

 

Shodno njegovoj ljubavi prema Bogu, data mu je bila retka blagodat, pomoću koje je isceljivao svaku bolest, ukroćavao zverove, prozirao u daleke krajeve sveta i u srca ljudska, izlazio van sebe i gledao nebesa, razgovarao s angelima, strašio i razgonio demone, proricao, živeo ponekad po trideset dana bez sna i još duže bez hrane, primao hranu iz ruku angela.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI BROJ 2…

Стране: 1 2