Sve što vam treba je KOPRIVA i dobićete najlepša ZELENA JAJA!

Sve što vam treba je KOPRIVA i dobićete najlepša ZELENA JAJA!

19 априла, 2021 Off By coki

Postoje dve biljke koje daju prelepu zelenu boju jajima, a to su kopriva i spanać.

 

Potpuno bezbedan i siguran način da dobijete prelepu zelenu boju na uskršnjim jajima je upravo bojenje sa ove dve biljke. Mada mi radije predlažemo koprivu. Ako ste pistalica prirodnih metoda farbanja jaja, predstavljamo vam savršen i potpuno jednostavan način da ove godine dobijete prelepa zelena jaja. Sve što vam treba je spanać ili kopriva koju možete ubrati i u blizini kuće.

 

 

Nije važno da li koristite svež ili zamrznuti spanać u briketima, rezultat će bit fenomenalan! Postupak nikad nije bio jednostavniji – samo stavite željeni broj jaja u šerpu sa hladnom vodom, kašikom soli i sirćeta, i dodate spanać. Jaja skuvajte na tihoj vatri zajedno sa spanaćem, pa ostavite da se u toj vodi potpuno ohlade. Kad ih izvadite, dobićete savršenu zelenu boju na vašim vaskršnjim jajima. Na ovaj način možete farbati cela jaja, ili ih prethodno ukrasiti travčicama i umotati u hulahopke, kao kod farbanja u lukovini.

 

Što se koprive tiče, ovo je način pripreme:

 

Svežu koprivu stavite u vodu da odstoji nekoliko sati. Dodajte jaja, so i sirće i stavite i stavite na šporet da se lagano zagreje.

Kada voda proključa, potrebno je da se jaja kuvaju dvedesetak minuta.

Nakon kuvanja, nemojte vaditi odmah jaja, već ih ostavite da se ohlade u koprivi.

 

 

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI BROJ 2…

Стране: 1 2