SREMUŠ KAO LEK: Zapišite i čuvajte ove RECEPTE!

SREMUŠ KAO LEK: Zapišite i čuvajte ove RECEPTE!

16 априла, 2021 Off By coki

 

Evo još nekih zanimljivih recepata od čudotvorne biljke sremuš:

 

 

2. Med od sremuša

 

Da biste pripremili med od sremuša, biće vam potreban prethodno pomenuti sok od sremuša, koji ćete dodati u prirodni pčelinji med. Sastojke pomešajte u sledećoj količini: 300ml soka od sremuša na 1kg meda. Možete konzumirati po 1 kašiku ovog meda od sremuša, 3 puta na dan, uz malo vode.

 

 

3. Vino od sremuša

 

Za pripremu ovog vina potrebni su vam sledeći sastojci:
– 50g listova sremuša
– 250ml belog vina
Sitno iseckane listove sremuša stavite u adekvatnu posudu i prelijte belim vinom. Poklopite, i posle 20-30min procedite. Dobijeno vino konzumirajte u toku dana u manjim gutljajima. Vino od sremuša idealno je za razgradnju nataložene sluzi u plućima i njeno izbacivanje.

 

4. Tinktura od listova sremuša (kapi od sremuša)

 

Za pripremu ove tinkture potrebni su vam sledeći sastojci:
– 20g listova sremuša
– 1l lozovače
U flašu stavite sitno iseckane listove sremuša koje ćete preliti lozovačom. Neka odstoji 20 dana u zatvorenoj flaši, povremeno promućkajte. Nakon što odstoji, dobijenu tečnost procedite i presipajte u tamnu staklenu posudu sa poklopcem, koju ćete držati na tamnom mestu. Ovu tinkturu možete konzumirati ujutru i uveče po 1 kašičicu, koju ćete dodati u pola čaše hladnog mleka ili jogurta.

 

5. Maslac od sremuša

Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:
– 50g listova sremuša
– 750g maslaca
– so i biber po želji
Sitno iseckane listove sremuša pomešajte sa prethodno istopljenim maslacem. Zatim posolite i pobiberite po želji, i sve dobro promešajte da se sjedini. Dobijenu smesu stavite u frižider, kako bi se vratila u čvrsto stanje. Način upotrebe je isti kao i kod običnog maslaca.

 

Стране: 1 2