Danas je ĐURĐIC! Izgovorite ove reči i dozovite ZDRAVLJE,  SREĆU i LjUBAV u vaš DOM!

Danas je ĐURĐIC! Izgovorite ove reči i dozovite ZDRAVLJE, SREĆU i LjUBAV u vaš DOM!

15 новембра, 2020 Off By botanika

Veruje se da sveti Đorđe voli da se odazove nevoljnicima i da im pomogne. Pojavljuje se u obliku mladog viteza na konju, a naročito rado pomaže onima koji slave i poštuju njegov dan. Zato, za zdravlje, sreću, mir i spokoj, izgovorite sledeće riječi:
Muke strašne izbegao nije, divni Velikomučenik Sveti Georgije. Sve zemaljsko on prezre i odreče, da Carstvo Nebesko večno steče. Vidjelo je u tami što nam svima sija, slava divnog Velikomučenika Georgija. Duša naša smerno blagodari, zastupnika takvog što nam Bog podari.

Svakom ko pomoć i spas od njega zatraži, ime svetoga ljubav i vjeru osnaži. Zato se tebi u muci molimo, i tvoje pomoći vapijući prosimo. Usliši i sada molbe naše nevoljne, molitve primi skromne, dragovoljne. Neka zastupništvo tvoje za nas ne blijedi, ne ostavi nas u nevolji i bedi. Čuj glas napaćenog našeg roda, sjeti se srpskoga naroda. Da nam dušman više ne prijeti, pomozi nam Georgije Sveti.

Dok je u bogoslužbenom kalendaru Đurđevdan obeležen crvenim slovom, Đurđic nije, on ne spada u zapovjedne praznike iako je od velikog značaja za pravoslavnu crkvu.

 

Стране: 1 2