DANAS SLAVIMO MALU GOSPOJINU! Praznik Rođenja Presvete Bogorodice donosi poseban BLAGOSLOV onima koji se odluče na OVAJ KORAK!

DANAS SLAVIMO MALU GOSPOJINU! Praznik Rođenja Presvete Bogorodice donosi poseban BLAGOSLOV onima koji se odluče na OVAJ KORAK!

21 септембра, 2019 Off By botanika

Žene danas ne bi trebalo da obavljaju fizičke poslove i poslove u kući, već da se osmaraju i posvete se molitvi. Širom zemlje obeležavaju se slavlja, molitve i svečanosti u čast Bogorodice. Na Malu Gospojinu mnogi planiraju i zakazuju venčanja, jer prema starom verovanju, parovi koji su se verili ili venčali na ovaj dan imaju poseban blagoslov.

Postoji narodno verovanje da ukoliko na ovaj praznik bude lepo vreme, biće toplo i tokom jeseni i zime.

РОЂЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ – МАЛА ГОСПОЈИНА
Велики празник и велику радост Црква Христова слави на дан рођења Пресвете Богомајке. Овај дан велики је за читаву васељену, јер се овога дана рађа најчудеснија личност после Господа Христа, која је ходала овом трошном планетом на којој живимо, а то је Пресвета Богородица.

У њој се испунило обећање које је Бог дао Адаму, које је касније понављао кроз уста светих пророка Својих, обећање о најчудеснијем очовечењу Бога Логоса, Сина Божјег, Једног од Свете Тројице.

Свим верницима нека је на спасење, а онима који славе нека је СРЕЋНА СЛАВА.

Стране: 1 2 3