IVANA je NAJLEPŠE BIBLIJSKO IME i nose ga ŽENE BEZ MANE i greha!

IVANA je NAJLEPŠE BIBLIJSKO IME i nose ga ŽENE BEZ MANE i greha!

22 августа, 2019 Off By botanika

Drage naše Ivane, vi imate ime sa jako dugom tradicijom,  kažu da su žene sa imenom Ivana su miljenice sveta.
Ivana je zaista jedno od najlepših biblijskih imena. Popularno je još od davnina, ali svakako ga dodeljuju devojčicama i danas.

Pretpostavlja se da je nastalo iz muškog imena Ivan. Ime nije izgubilo na popularnosti, već decenijama unazad je veoma birano. Mnogi ljudi znaju poreklo ovog imena i upravo zbog toga ga daju svojoj deci. Ako niste znali značenje ovog imena, možete pročitati u nastavku teksta.

Dakle, Ivana potiče iz starog hebrejskog ili možda čak grčkog jezika. Izvedeno je od muškog oblika imena Ivan. U prenesenom značenju predstavlja ženu koja je bez mane i greha. Odnosno ženu koja je božija izaslanica, žena za primer. Takođe simboliše ženu koja je plemenita i poštena i koja je miljenica u svakom društvu.

Žene koje nose ime Ivana su takođe veoma milosrdne i velikodušne. Prema verovanju, ovo ime nose one žene koje imaju čistu dušu i čisto srce. One su spremne da pomognu svima. Veoma su dopadljive i lako ih je zavoleti i zato svi vole da se nalaze u njihovoj blizini.

Veruje se da žena koja nosi ime Ivana živi uzoran život, bez grešnih misli i dela. Ivana je neko ko je veoma velikodušan i ume druge ljude da učini srećnima. Ona je prosto jedinstvena i žena koja može da služi kao primer svima. Ovo ime je poreklom iz staro – hebrejskog jezika.

Izvedeno je od imena Yohanan, što znači Ivan, pa bi ženski oblik ovog imena bio Yohohana. Prema starogrčkom značenju takođe potiče od muškog imena i to je ime Ioan, odnosno Ioannes. Ovo ime je zaista posebno i veoma se često sreće kod hrišćana. Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2