Žene sa imenom VESNA su TOPLE, VEDRE i RAZDRAGANE a sa sobom nose VEDAR duh i ČISTO SRCA!

Žene sa imenom VESNA su TOPLE, VEDRE i RAZDRAGANE a sa sobom nose VEDAR duh i ČISTO SRCA!

27 јула, 2019 Off By botanika

Drage nase VESNE, vi imate jedno od lepsih ženskih imena koje donose buđenje , život, radost i sreću. TAGOĐE SE SMATRA DA STE vi jako vesele i razigrane osobe, pune pozitivne energije i jako duhovite.

Ime Vesna je staro-slovensko žensko lično ime, ali koje je na žalost veoma izgubilo na svojoj popularnosti u današnjem „savremenom“ svetu, kako u našoj zemlji, tako i u zemljama iz našeg okruženja, te se samo po nekada daje novorođenim devojčicama, iako je vrlo lepog značenja i ima vrlo upečatljivu simboliku.

Poreklo ženskog vlastitog imena Vesna 

Žensko ime Vesna je poreklom iz staro-slovenske grupe jezika, i pretpostavlja se da je ime pak i poteklo od imena slovenske boginje proleća, Vesne ili pak da je „izvedeno“ iz reči „vesnik“, a u značenju onaj koji najavljuje ili oglašava dolazak proleća; radosti i sunca.

 

Ako se uzme u obzir i rusko poreklo imena Vesna, obično je u pitanju značenje – mladost; radost ili nesputana lepota.

Ima nekih pretpostavki i da je ime Vesna poteklo iz staro-indijskog jezika, a od reči „vas“, koja se pak odnosi na svetlost; svetlinu; dan; jasnoću.

Šta znači ime Vesna? 

Značenje imena Vesna, po pravilu se odnosi na onu žensku decu koja su – „rođena da donesu ili sreću ili radost“; kao i na „onu decu koja su vesnici proleća“; „onu decu koja su oličenje topline i svetlosti“; „na decu koja su srećna; vedra; razdragana; poletna; vedrog duha i čistog srca“. Nstavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2 3