Žene sa imenom NATAŠA su PLEMENITE i MIRNE I STABILNE, a sa sobom nose SREĆU I RADOST!

Žene sa imenom NATAŠA su PLEMENITE i MIRNE I STABILNE, a sa sobom nose SREĆU I RADOST!

8 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše plemenite NATAŠE, vi ste jedne divne, staložene i stabilne osobe. Vas nije lako izbaciti iz takta, jer vi plovite kroz život jednom mirnom i srećnom lukom.

Žensko lično ime Nataša, popularno je staro-slovensko i latinsko ime, i smatra se da je jedno od retkih imena za devojčice, a koje tokom vekova nije značajnije gubilo na svojoj popularnosti.

Poreklo ženskog  imena Nataša 

Najverovatnija hipoteza o poreklu imena Nataša, jeste ona po kojoj ime potiče iz latinskog jezika, a od reči “natalis” – u originalnom prevodu dan/datum rođenja; rođendan; imendan; ili pak dan Isusovog rođenja ili Božić. Od iste latinske reči poreklom je i žensko ime Natalija.

Druga etimološka pretpostavka, jeste staro-slovensko poreklo imena Nataša, a koje nije dovoljno razjašnjeno, ali je bazirano na činjenici da je ovo ime od davnina prisutno pre svega u Rusiji, i u delima klasične ruske književnosti i umetnosti uopšte.

 

Pretpostavlja se da je i u Rusiji i u ostalim evropskim zemljama, ime Nataša poteklo od vlastitog ženskog imena Natalija, kao jedna od više “varijanti” ovog ličnog imena.

Šta znači ime Nataša? 

Značenje imena Nataša je u prenesenom smislu najverovatnije – “ona kojoj se Bog raduje”; “ona koja je rođena radosna i srećna”; “ona koju Isus voli”; “ona koja je predodređena za radost”.

Ovo žensko lično ime je u slovenskim ali i drugim zemljama, najčešće davano onoj ženskoj deci koja su se rodila na dan Božića. Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2