Žene sa imenom BOJANA su ISTRAJNE i HRABRE, a sa sobom nose veliku BORBENOST!

Žene sa imenom BOJANA su ISTRAJNE i HRABRE, a sa sobom nose veliku BORBENOST!

6 јула, 2019 Off By botanika

U Republici Srpskoj, vlastito ime Bojana, zauzima na listi od sto najtraženijih ili najpopularnijih starih imena za sve novorođene devojčice, tek 82. mesto;

 

U Bosni i Hercegovini, a kako se i pretpostavljalo, prevashodno zbog predominacije onih naroda muslimanske veroispovesti, staro-slovensko ime Bojana nije na listi od sto najtraženijih ženskih ličnih imena;

Ovo pomenuto žensko ime, vrlo je popularno u Crnoj Gori; Makedonij i Bugarskoj, te se uvek i bez izuzetka nalazi u prvoj polovini leste od sto najpopularnijih imena za žensku novorođenčad. 

Nadimci, izvedena i skraćena imena ženskog imena Bojana 

Nadimci, hipokoristike (imena od „milošte“) ili izvedenice od imena Bojana su relativno retke, ali su najpoznatije među njima – Boka; Boki; Bojka; Bokica; te izvedena imena ženskog roda kao Borjana; Borjanka; Borka; Borislava; Borimirka ili Borika, ili pak muški oblici imena, a kakvi su Bojan; Bojko; Borko; Bogdan; Bokan; Boban ili Boško i Bobi.

Da li ste znali? 

Bojana je reka u Crnoj Gori, a koja se nalazi na granici između Crne Gore i Albanije, te koja je i duga 41 km, a koja pak otiče iz Skadarskog jezera i uliva se u Jadransko more; ova reka na ušću u Jadransko more, formira rečno ostrvo koje je poznato kao turistička destinacija, Ada Bojana.
Pa drage naše Bojane nadamo se da vam se dopao tekst i da uzivate u svom imenu. Želimo vam svako dobro.

 

 

Стране: 1 2