Kad prošlost zakuca, ne otvaraj vrata: Ne primaj BIVŠEG nazad u svoj život!

Kad prošlost zakuca, ne otvaraj vrata: Ne primaj BIVŠEG nazad u svoj život!

2 јула, 2019 Off By ludarito

Raskid boli, bilo da ste vi bili ti koji su raskinuli ili vaš partner…

Nakon raskida, dok ste još slomljeni i željni ljubavi, odluka da se pomirite sa bivšim vam može izgledati kao jako dobra ideja koja će vas rešiti svih muka. Ležaćete budni do jutra čekajući da vas bivši pozove ili pošalje poruku kako je pogrešio i kako želi sa vama da bude opet i odjednom vi postajete neko ko je glavni u odlučivanju. Mogli biste da mu se nasmejete u lice i povredite ga  kao što je i on vas, ali gledajte realno, ipak ćete pristati i reći “da”.

 

Zato vam predstavljamo nekoliko razloga zbog kojih nikako ne bi trebalo da se pomirite sa svojim bivšim i koji će vam otvoriti oči i dati zadatak da dobro razmislite o toj odluci.

 

1. Raskinuli ste sa razlogom

Plačete i stalno slušate pesme za parove, iznova i iznova. Misli su vam ispunjene sa sećanjima na vašu vezu (i dobrim i lošim), ali morate priznati da više razmišljate o lepim trenucima. U stvari, vaš um vam vraća trenutke koji su se desili toliko davno, da ste i zaboravili na njih. To je kao okrutna verzija mentalne torture.

 

Istraživanja su dokazala da kada je reč o bivšim ljubavima, da teži ka stavljanju “ružičastih naočara”, koje iskrivljuju stvarnost kako bi vam se svidelo ono čega želite da se setite. Međutim, svaka veza ima loše trenutke, a vaša i previše koji su doveli do raskida. Zapamtite, svaki put kada počnete da razmišljate o svom bivšem i tome kako vam je bilno divno, setite se da ste raskinuli sa razlogom…

 

 

2. Verovatno bi se osećali još gore

Zamišljate kako bi nakon razgovora sa bivšim sva anksioznost, očajanje, depresija i bol nestali. Možda bi to i bilo tačno, ali samo na trenutak. Shvatili biste da ne jednostavno ne možete da komunicirate, da nema više tepanja i topline u vašem razgovoru, što dovodi do toga da se samo osećate još gore.

 

3. Postoji neko ko je bolji od njega

Kada ste počeli da se zabavljate sa bivšim, mislili ste da je on najbolji mogući partner u tom trenutku. Nakon nekog vremena, kada ste se zbližli i veza je postala ozbiljnija, pomislili ste da je možda on onaj “pravi”. Ali kako je vreme sve više prolazilo, problemi su se nagomilavali i shvatili ste da ipak nije to – to. Sada ste ostavljeni da razmišljate o prošlosti i tome kako ćete pronaći novu ljubav. Mnogi ljudi se drže već poznatog – bivših jer se plaše da naprave novi korak i potraže novu ljubav. Ne budite takvi – budite hrabri! Nije lako, ali sa druge strane postoji sigurno neko ko se pita kada će mu naići neko kao što ste vi. Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2