Neko bitan

Žene sa imenom MAJA su POSEBNE i one sa sobom nose RADOST i LJUBAV.

Maja je često nadimak za žene po imenu Marija. Međutim postoje i žene koje imaju pravo ime Maja. Mnoge žene imaju ime Maja kao osnovno i jedino ime. Možemo slobodno reći da je ovo ime veoma popularno, naročito među novorođenim devojčicama.

Poreklo imena Maja je veoma složeno i nije tačno određeno kog porekla je ova reč. Ne zna se da li je reč grčkog ili latinskog porekla, ili je potekla iz sanskrita. Na sanskritskom jeziku Maja znači iluzija, nešto što je nestalno i nepostojeće. Prema grčkoj mitologiji veruje se da je ime Maja nastalo od imena boginje Maia.

Ona je takođe bila i rimska boginja proleća i prirode. Prema sanskritu Maja je ustvari simbol žene kao majke, odnosno simbol plodnosti, lepote i rađanja. Postoji verovanje da su ime Maja uglavnom dobijale devojčice koje su rođene u mesecu maju. (nastavak na sledecoj strani broj 2)

Kada se prevede sa hindu jezika, Maja znači boginja magije i iluzije i to znači da je ona posebna i nestvarna žena. Takođe možemo reći da je svaka Maja kao magija i da joj je jako teško odoleti. Kada se prevede sa latinskog jezika Maja znači proleće i buđenje prirode.

To je znak da ova žena donosi radost i ljubav i sposobna je da svakoga usreći. Kada se prevede sa arapskog jezika ime Maja znači kraljica i boginja. Ovo ime je takođe popularno u Australiji i na Novom Zelandu i u ovim zemljama se prevodi kao palma ili palmino drvo.

U slovenskim jezicima ime Maja znači žena koja je domaćica i majka. I takođe označava ženu koja je vredna, marljiva i radna. U svakom slučaju, žene koje nose ime Maja su zaista posebne i pravo je bogatstvo imati ih u svom životu.

Exit mobile version