Neko bitan

Ti nisi SUPERHEROINA, već samo jedna OBIČNA ŽENA i nekada moraš da ODUSTANEŠ, a da ne osećaš grižu savesti: Pet situacija u kojima i NAJJAČE ŽENE odustanu i kažu DOSTA JE!

Pravo je bogatstvo imati kraj sebe ženu koja je uporna i ne odustaje od vas i onda kada nema pozitivnih rezultata. Postoje žene koje ulažu svoju snagu i svoj trud bez obzira na krajnji ishod, ali prosto nijedna žena nije superheroina i kad-tad će odustati, jer će izgubiti snagu i volju.

I najjače žene u određenim situacijama izgovore ‘dosta je’ i krenu dalje. Svakako je ta hrabrost vredna pohvale i svaka žena treba da bude ponosna što se bori za ono do čega joj je stalo. Međutim, u određenim situacijama žena mora da shvati da ide protiv sebe i da je vreme da kaže ‘dosta je’, prvenstveno za vlastito dobro. Evo nekoliko situacija u kojima i najjača žena treba da odustane, a da ne oseti grižu savesti:
1. KADA SHVATITE DA NEĆE BITI BOLJE

Bez obzira na to koliko se trudi da sve bude savršeno, bilo u ljubavi ili na poslu, pre ili kasnije dođe taj trenutak kada žena shvati da sve ono što je uradila ne daje rezultate, kakve je ona priželjkivala u takvom trenutku. Ona postaje svesna činjenice da za njen problem jednostavno nema rešenja i da se ne vidi izlaz iz krizne situacije. (nastavak na sledecoj strani broj 2)

Snažna žena će i zadnji atom snage uložiti da promeni ono što je očigledno nepromenljivo. Takvim ponašanjem ona zapravo najviše šteti sebi i što pre shvati da uzalud se trudi, to će za nju biti bolje. Jednostavno morate prestati da verujete da će jednog dana nešto da se promeni i bude drugačije, jer očigledno neće.

Probajte da poslušate svoju intuiciju i videćete da vam i ona govori da se to nikada neće dogoditi. U takvim situacijama ne morate da se predate, ali morate reći dosta je.
2. KADA ŠTETITE SVOME ZDRAVLJU

Većina žena, dajući sebe 100% u nekom odnosu, ne oseća da to iscrpljuje njenu snagu i energiju, čak i onda kada je ishod pozitivan. A isto ponašanje u negativnim situacijama ima još veći uticaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. U takvim situacijama žena se oseća izmoreno, iscrpljeno i fizički i psihički.

Samo njeno telo daje signale da mu je dosta i tada čak i najjače žene shvate da je vreme da odustanu, jer jednostavno ništa nije vredno da ugrozite vlastito zdravlje i učinite nešto što će imati trajne posledice po vas. (nastavak na sledecoj strani broj 3)

3. KADA SHVATITE DA VAŠ TRUD NEĆE BITI NAGRAĐEN
Ovo se obično odnosi na neku poslovnu situaciju. Puno je onih žena koje žele da zadrže svoje radno mesto po svaku cenu, čak i onda kada osećaju da se taj rad ne ceni. Međutim, to ne znači da one ne žele da napreduju, da se usavršavaju, jednostavno one se samo teško odlučuju da rizikuju kada je posao u pitanju.

Ali ako ste primetili da vaš trud i zalaganje neće nikada biti nagrađeni ili često se desi da neko drugi preuzme vaše zasluge, možda bi ipak trebalo da reskirate i da napustite to radno mesto, u potrazi za nekim boljim. Ono što je sigurno jeste da ako ostanete na radnom mestu gde ne cene vaš trud, vaše lično nezadovoljstvo samo će da raste, a samim tim bićete i vi same nesrećne.

4. KADA SE VAŠI PRIORITETI PROMENE
Život je jedna velika promena i vremenom se puno toga menja. Ljudi iz godine u godinu imaju drugačije potrebe i ciljeve i to je potpuno normalno.
Ako neka stvar više nije vaš prioritet, ne morate da osećate dužnost da ne odustanete od nje, zbog nekog straha od nečeg novog. (nastavak na sledecoj strani broj 4)

Najbolje ćete se osećati ako se posvetite onome što stvarno želite, jer u stvari u tome leži ključ vašeg dugoročnog zadovoljstva. Ako u životu radite ono što zaista volite, slobodno možete računati da ni jedan dan nećete raditi, već samo uživati.

5. KADA JEDNOSTAVNO NISTE SREĆNE
Možda se u nekim situacijama trudite da budete nasmejane, da ne bi drugi videli vašu tugu i neuspehe, međutim kada osmeh teško dolazi na vaše lice i kada ne osećate unutrašnje zadovoljstvo, vreme je da preispitate svaki aspekt svog života.
Jednostavno zavirite u sebe i probajte da shvatite šta je to što koči vašu sreću, šta vam to nedostaje za onaj pravi iskreni osmeh na licu.(nastavak na sledecoj strani broj 5)

Možda koren problema nije samo u tome, nego u činjenici da morate same da osetite kada je pravo vreme da odustanete od pogrešne stvari, odluke ili osobe.

Dakle, predočili smo vam neke životne situacije u kojima i najjače žene odustanu, čuvajući pre svega svoje zdravlje i svoj mir, a da pri tome ne osećaju nikakvu grižu savesti. Probajte da poslušate bar jedan od ovih saveta i samim tim više ćete same sebe ceniti i to će biti sigurno prvi korak da krenete dalje.

Da kažete DOSTA svemu što vas sputava i ne ceni i da se izborite za jednu lepšu i srećniju budućnost. Jer vi niste nikakva superheroina koja može da se bori tako čitav život, vi ste samo jedna obična žena i prvenstveno morate čuvati i ceniti sebe, pa tek onda sve druge.

Exit mobile version