Neko bitan

ZA SVE DAME 35+ : Evo ŠTA SAM NAUČILA na dugom putu koji je trajao PUNIH 35 GODINA!

Napunila sam punih 35 godina. Neko bi možda rekao da to nije puno, ali meni je to već 35 godina! Svašta sam nešto u životu preturila preko svoje glave, u tom drugom periodu.

Bilo je tu i lepih i ružnih stvari, i naučenih lekcija i propuštenih časova… U nekim trenucima sam bila dobar đak, dobra i sebi i drugima. Ali sam u nekim trenucima grešila, patila i kajala se.
Ali to valjda rade i sve druge žene mojih godina. Evo šta sam sve naučila na tom drugom putu, koji je trajao punih 35 godina.

Kao prvo, naučila sam da nije nužno da te ona koja te rodila voli više od bilo koga drugog na svetu. Takođe nije ni nužno da te mrzi ona koja je rodila tvog muža.
Dešava se da te svekrve mogu da te vole i poštuju više nego što si mogla da zamisliš. Treba im samo dati šansu i dopustiti im da vas upoznaju.
Naučila sam da se muškarac za kog si se udala vremenom menja. I da ta promena može da bude i na dobro i na loše. (nastavak na sledecoj strani broj 2)

Ali u tom periodu sam se menjala i ja sama. Svakako nisam više ona žena koja je jednom davno matičaru rekla „da“. Naučila sam da, ako želiš da se tvoj muškarac menja, moraš se i ti menjati.

To je svakako vraški težak posao i potrebno je puno strpljenja. Prosto moraš naučiti da ga prihvatiš takvog kakav jeste ili da mu nekako probudiš želju za promenom.
Naučila sam takođe, da kada postaneš majka, misliš da ti je to jedini posao na svetu. Misliš da tome treba da se posvetiš cela i da čuvaš i gajiš svoje dete.

Ali tu negde zaboraviš da si i ti čovek i da i ti imaš svoje potrebe. Nekako stalno tvrdiš da voliš svoju decu, ali zaboraviš da voliš sebe. Zato je moj savet da volite prvo sebe, a onda ćete prihvatiti i svoju decu, kao najbolja majka. Naučila sam takođe da onaj ko sa tobom živi svaki dan, ko se sa tobom smeje, peva i šali se, nije uvek i tvoj najbolji prijatelj.

Pre nego što pomislite da vam je neko najbolji prijatelj, preispitajte svoje misli i stavite ga na testiranje, pa mu tek onda dodelite tu titulu. (nastavak na sledecoj strani broj 3)

Ako je najbolji prijatelj, onda verovatno nikada nećete morati da ga stavljate na test. Jednostavno ćete to znati, jer se to dušom može osetiti. Ako imate takvog prijatelja u životu, onda ga čuvajte kao najvredniji dijamant.

Naučila sam takođe da ljudi koji su deo moje prošlosti, vrlo lako mogu da se vrate u moju sadašnjost. Zato dobro razmislite kako ostavljate i koje ljude gurate u zaborav.
Jer ćete se možda jednog dana kajati. Ceo život se mogu upoznavati novi ljudi, ali ipak neka stara prijateljstva treba čuvati.

Naučila sam takođe da nisam uvek u pravu i da ne treba po cenu svega da branim svoje stavove. Jer, braneći stavove po cenu svega, možeš da izgubiš više nego što dobiješ. Naučila sam da ništa ne mora da ide po planu i da ne možemo sve da kontrolišemo. (nastavak na sledecoj strani broj 4)

Potrebno je da kroz život ideš mnogo opuštenije, da se prepustiš. I veruj, ako tvoj plan ne uspe, sigurno ti se sprema nešto bolje. Ja sam naučila da sve dođe kad mu je vreme. Ništa u životu ne može na silu.

Putujući kroz život, ovih 35 godina, naučila sam se strpljenju i to je možda nešto najvrednije što sam naučila. Strpljenje je majka mudrosti i kruna mog postojanja.
Strpljivo čekam sve ono što mi sleduje, i dobro i loše. Strpljenje me je takođe naučilo jednoj lekciji, a to je da će sve proći, i dobro i loše. To je valjda život!

Zato ja ovaj život, sa svojih 35 godina, živim punim plućima. Svoje puteve gradim na pošten način i trudim se da svaki dan pokažem ljubav onim osobama koje su još uvek tu i koje me iskreno vole.

Exit mobile version