Stalno sam ŽRTVOVALA SEBE za druge, ali to niko NIJE CENIO i POŠTOVAO. Umorna sam i zato od sada BIRAM SEBE!

Stalno sam ŽRTVOVALA SEBE za druge, ali to niko NIJE CENIO i POŠTOVAO. Umorna sam i zato od sada BIRAM SEBE!

4 јуна, 2019 Off By botanika

Ceo život sam pokušavala da ugodim drugim ljudima i gledala da ih ne povredim. Uvek sam bila fina i pristojna, dok su svi oni gledali samo svoje interese. Brinula sam o drugima i želela da neko brine o meni. Većinu svog života nisam bila srećna, jer sam stalno žrtvovala sebe.

Davala sam se drugim ljudima kako bi ih usrećila, ali ja sam uvek nekako ostajala sama. Umorila sam se od toga! Umorna sam od ugađanja, pravdanja, opraštanja…
Zaista mi je dosta više svega i zato sada biram sebe. Jer i ja sam neko ko je zaista vredan i važan. I ja postojim! Konačno sam shvatila da su bitna i moja osećanja.
Konačno sam shvatila da treba da biram sebe i svoju istinu. A svi oni kojima to ne bude odgovaralo i kojima bude neugodno pored mene, mogu da idu.
Konačno je vreme da ja budem ja, a ne deo nekog kalupa koji su drugi smislili za sebe. Niko me više neće menjati, jer ne odgovaram njihovoj ideji o meni. Ako i trebam da se promenim, ja ću tu odluku doneti sama i promeniću sebe onako kako ja želim. (nastavak na sledecoj strani broj 2)

Стране: 1 2