Neko bitan

UZGAJANJE CVEĆA i rad u BAŠTI JE Najlepši hobi. Doneće vam najlepše bašte i terase i najveći mogući mir u duši!

Uzgajanje cveća je jedno od najlepših zanimanja koje čovek može da obavlja. To je zanimanje koje svakako može doneti određeni prihod.

Međutim, uzgajanje cveća može biti i jedan lep hobi, naročito ovog proleća. On će vam doneti najlepšu terasu u kraju i najveći mogući mir u duši.
Sigurni smo da su mnoge od vas ovog proleća pojurile na pijacu i kupile po nekoliko strukova omiljenog cveća. Svaka žena voli da ima cveće u kući, a naročito u ovim prolećnim danima je lepo da cveće krasi dvorište ili terasu.
Žene često međusobno razmenjuju pelcere i tako sklapaju i nova prijateljstva, ali i dodatno ulepšavaju svoje prostorije i razmenjuju iskustva u uzgajanju cveća.
Tako je naša današnja sagovornica, Marija Arsić iz Ribnice kod Kraljeva, odlučila da ovog proleće ukrasi svoju terasu. Bilo joj je potrebno nešto što će da ispuni njeno vreme u penzionerskim danima. (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 2)

Marija je takođe znala da cveće utiče na raspoloženje ljudi i da će samim tim biti svaki dan raspoloženija. I zaista, se to i dogodilo! Svaki put kada izađe na svoju terasu one se oduševi tom lepotom.

Bez ikakvog iskustva i sa skromnoim finansijskim sredstvima, ali sa puno volje, Marija je otišla na pijacu i otpočela proizvodnju cveća.
Danas je njena kuća zaista puna najrazličitijih vrsta cvetova. Marija kaže da je početak svakako bio težak i da je pored ljubavi prema cveću takođe trebalo određeno iskustvo.
Dugo se mučila oko toga kako cveće treba održavati i koje đubrivo treba staviti, da bi bilo što lepše. Međutim, kada se nešto voli – onda ništa nije teško.
Danas je ona zadovoljna i njeno cveće je nešto čemu se svi dive, kada prođu pored njene terase. Na njenoj terasi možete naći različite vrste cveća, kao što su muškatle, begonija, ledena, kadifa i tako dalje.
Najviše pelcera kupila je na pijaci u svom gradu, ali je takođe neke dobila od svojih prijateljica.  (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 3)

Marija planira da sledeće godine proširi taj asortiman i da cvećem zakiti čitavu kuću i dvorište. Ova vredna i uzorna domaćica, pored svih poslova koje obavlja u kući, stiže da vodi brigu i o svom cveću, i to zaista radi sa velikim uživanjem.

Uzgajanje cveća je ovog proleća njen najveći hobi i pruža joj veliko zadovoljstvo. Marija kaže da oseća neverovatan mir i spokoj, kada ugleda tu lepotu svakoga dana na svojoj terasi.
Takođe je vrlo ponosna na svoje muškatle, jer su najlepše u čitavom kraju. I njeni penzionerski dani više nisu dosadni, jer ima lepu zanimaciju, a to je uzgajanje cveća.
Zato je naš savet za sve žene da što pre odete na pijacu i sa što više vrsta cveća ukrasite svoje dvorište, kuću i baštu. I videćete, kada cveće bude oko vas i vi ćete biti mnogo lepše, srećnije i zadovoljnije.

Exit mobile version