Nekada su radili u kancelariji, a danas su MEĐU DUNJAMA: Kako su Jelena i Miloš stvorili svoj organski RAJ NA SELU

Nekada su radili u kancelariji, a danas su MEĐU DUNJAMA: Kako su Jelena i Miloš stvorili svoj organski RAJ NA SELU

8 маја, 2019 Off By ludarito

Sve poslove uglavnom rade sami, kako u plastenicima tako i u dunjiku. Imaju problem sa radnom snagom jer je radnike na severu Srbije gotovo nemoguće pronaći.

Voleli bi da prošire imanje na 15 hektara i da uskoro krenu sa većom proizvodnjom rakije od dunje i kajsije.

Osim toga što su sami svoje gazde, život u ovoj oazi na severu Bačke, desetak kilometara od Subotice, izuzetno im je važan za odrastanje malog Vasilija, koji provodi više vremena napolju nego kad bi bio u gradu, a i konstantno je sa roditeljima.

– Moja rođena sestra, tri sestre od ujaka i ja ovde smo provodili detinjstvo sa babom i dedom. Kasnije su tu živeli moji roditelji, a sada žena i ja sa Vasom. Dugo smo razmišljali o preseljenju – započinje Miloš porodičnu Priču sa dušom.

U domaćinstvu Nedeljković žive i tri psa, ljubimice cele porodice: mama Lola i njene ćerke Đina i Nefe

On je studirao arheologiju u Beogradu i od diplome ga deli jedan ispit. Supruga je završila Ekonomski fakultet u Subotici, smer agroekonomija, nakon čega je kao dobitnica stipendije „Zoran Đinđić“ jedno vreme bila na usavršavanju u jednoj trgovačkoj firmi u Berlinu.

– Boraveći u tom ogromnom, zagađenom gradu, koji bez sumnje ima svoje lepote, shvatila sam da mi nije mesto u gradu. Buka, haos i previše ljudi činili su me nervoznom. Kada sam sa kolegom iz firme obišla nemačka sela, raspametila sam se uređenošću i savremenim načinom funkcionisanja. Kako sam kročila na livade, tako sam bila sigurna da želim da živim na selu – seća se Jelena.

– Svi se oduševe kad dođu kod nas i obavezno kažu „Blago vama“, pogotovo majke sa decom koja žive u gradskoj sredini. Obično se našalim i kažem im da bih ih ostavila nekoliko dana da ustaju rano i da rade u plasteniku, da vide kako je prekrasan život na selu (smeh) – rekla je Jelena.

Miloš je radio za Zavod za zaštitu spomenika Subotica na arheološkim iskopinama i kaže da je u jednom trenutku, kada su odlučili da će živeti zajedno, Jelena i on trebalo da prelome – da li da ostanu u državnim poslovima ili da probaju da investiraju u budućnost i u pokolenja………NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

 

Стране: 1 2 3 4