Milosava leči ŠUMSKIM VOĆEM: Med od maslačka i SIRUP OD TRNJINE sve traženiji

Milosava leči ŠUMSKIM VOĆEM: Med od maslačka i SIRUP OD TRNJINE sve traženiji

8 маја, 2019 Off By ludarito

Iako je u toku sezona branja šumskog voća od kojeg pravi zdrave sirupe, džemove i slatko, Milosava Grozdić (58) iz Žagubice ipak je našla vremena za predah ne bi li sa članicama Udruženja žena Homoljke, čija je predsednica, posetila 33. manifestaciju Zlatne ruke u Sokobanji. A da su bile na pravom mestu u pravo vreme video sam po odzivu publike koja je sve vreme stajala oko štanda ovih vrednih žena, želeći da proba njihove ukusne đakonije.

Ljubinko Milenkovic IMG_0458_1067x800

Direktor OTKS Ljubinko Milenković uručuje nagradu pobedničkoj ekipi

Velika gužva nastala je kada ih je direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja Ljubinko Milenković, po odluci žirija, proglasio za pobednice u kategoriji pripreme starih, tradicionalnih jela. Priznanje je dodatno dobilo na značaju jer je u žiriju bio i profesionalni kuvar i zvezda poznate emisije Paklena kuhinja, Saša Mišić.

Zagubica 067x800

Ekipa iz Žagubice u Sokobanji: Nikola Grozdić, Katarina Jeremić, Luka i Laura Grozdić, Milosava Grozdić i Desa Cojkić

– Naše udruženje je mlado, osnovale smo ga pre godinu dana, dok se ja samostalno već deceniju bavim tradicionalnim jelima, kao i pravljenjem proizvoda od šumskog voća. Sada imamo 14 članica, od kojih je najmlađoj 25 godina, radimo na jednom projektu i planiramo brojne aktivnosti – priča mi Milosava, čija je ekipa bila na jednom od 105 štandova…..…NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

Стране: 1 2 3