Doktorka za DOMAĆE ŽIVOTINJE: Završila je VETERINU, vratila se u svoje selo i DOBILA POSAO

Doktorka za DOMAĆE ŽIVOTINJE: Završila je VETERINU, vratila se u svoje selo i DOBILA POSAO

8 маја, 2019 Off By ludarito

Žitelji aranđelovačkih sela Tulež, Venčane i Bukovik bili su u čudu kada im je pre dva meseca u štale ušla mlada veterinarka Dušanka Danilović (27) kako bi pregledala krave, ovce, koze i svinje. Dok u belom mantilu, sa stetoskopom oko vrata i sa diskretnom šminkom na licu, savesno i samouvereno obavlja sve preglede, svojim obrazovanjem i neposrednošću dobijala je poverenje poljoprivednika, koji, kako kažu, do sada nisu videli ženu veterinara.

Dusica iz Tresnjevice 036_600x800

Dušanka je završila Srednju veterinarsku školu u Topoli, a zatim u roku diplomirala na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu

– Kada je prvi put trebalo da obavim rektalni pregled krave, meštani su mislili da sam na praksi. Ali, čim sam obula čizme, zasukala rukave i pokazala svoje znanje, brzo su me prihvatili – priča mi Dušanka dok službenim automobilom sa njenim kolegom Dejanom krećemo na teren, u selo Tulež.

Dusica iz Tresnjevice 014_1067x800

Na poziv, vredna ekipa iz Marvenjaka odlazi i u Ranilović, Dučinu, Drlupu, Sibnicu, Slatinu, Mirosaljce i Junkovac

Seća se i da su rođaci i prijatelji bili začuđeni kada se posle završenog Veterinarskog fakulteta u Beogradu vratila u svoje selo. Govorili su joj: „Ti si mlada, prljav je to posao, nije to za ženu“.
– Žao mi je što mladi odlaze u grad, verujem da je to zbog slabih primanja u selu i lepšeg života u gradu, ali ja se ne bih menjala. Pošto volim prirodu i životinje, zaposlila sam se u veterinarskoj stanici Marvenjak u selu Venčane – iskrena je….…NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

Стране: 1 2 3