Cvetkovići imaju najlepše dvorište u Šumadiji

Cvetkovići imaju najlepše dvorište u Šumadiji

8 маја, 2019 Off By ludarito

Gostima koji navrate u Janin raj domaćini pripremaju hranu od namirnica sa svog imanja, među kojima su organsko povrće, ali i kozji sir i jaja prepelice, kao najtraženiji proizvodi.

Janin raj 99_401x600

Jana voli da pomaže roditeljima u bašti i oko stoke, a ponajviše da jaše ponija koji ima više imena: Jana ga zove Lepi, a Dragan Soko, Nevena mu je dala nadimak Džoni, a jedan mali komšija – Lunja

– Skoro decenija je prošla otkad smo napustili grad i verujte da se nikad ne bismo vratili u stan. Ovde smo dobili mir, ovde možemo da ugostimo prijatelje. Život na selu ne može da se poredi sa bukom u gradu i manjkom životnog prostora. Ovde imamo neku našu širinu i slobodu, pa kad ujutru ustanem, imam pogled na naše lepo dvorište, umesto na automobile, kontejnere, smog i saobraćajnice. A da ne govorim o tome što nam deca odrastaju u zdravijem okruženju, zbog čega smo stariju ćerku Nevenu, dok je bila mala, iz gradske prebacili u seosku školu. To su nam mnogi zamerali i čudili se, ali ona jednostavno u tom uzrastu nije mogla da se uklopi sa gradskom decom. Ljudi koji nisu to osetili, ne mogu da shvate razliku između gradske i seoske dece, kako u ponašanju, tako i u vaspitanju i sferama interesovanja – slažu se Svetlana i Dragan.

Janin raj 063_450x600

Kada su ga kupili 2003. godine, ovaj plac je toliko bio pun korova i trnja, da u njega nije bilo moguće ući

Turizam, kažu, neće razvijati po svaku cenu, već natenane, kao i sve što su do sada radili. Dragan je veterinarski tehničar po profesiji, a Svetlana turistički tehničar, doduše, bez dana radnog staža. Zbog toga će joj seoski turizam doneti dopunske prihode, ali i zadovoljstvo u profesiji za koju se školovala.

 

Стране: 1 2 3