Cvetkovići imaju najlepše dvorište u Šumadiji

Cvetkovići imaju najlepše dvorište u Šumadiji

8 маја, 2019 Off By ludarito

Tada smo ugostili đake koji su od Skupštine opštine Kragujevac i Centra za socijalni rad dobili izlet kod nas, kao nagradu za najbolje likovne i literarne radove – priča mi Dragan.

Sve što sam video na površini od 21 ar, koliko je veliko njihovo imanje, Cvetkovići su napravili spontano, zajedno i bez žurbe.

– Nismo imali neki konkretan plan, već smo svakoj biljci tražili mesto, a tako je bilo i sa žardinjerama i sa fontanom. Mlekar nam je poklonila ženina baka, pa smo ga preneli iz sela Vrbeta, kod Gledićkih planina, nedaleko od Gruže. Novu kuću u kojoj su restoran-sala i kreveti za turiste sazidali smo od 4.000 starih cigli – priča mi Dragan i dodaje da je prvobitni plan bio da ta sala bude namenjena za njihova privatna okupljanja.

– Imamo dosta prijatelja i rodbine i volimo da se družimo, naša kuća je uvek puna ljudi. Želeli smo da imamo prostor u kojem možemo da se okupimo, a da se ne guramo i da iznosimo stvari. Međutim, nakon što smo dobili nagradu, ljudi iz Turističke organizacije Kragujevac predložili su nam da krenemo sa seoskim turizmom i mi smo, pomalo u neverici, prihvatili.

Janin raj 021_450x600

Zlatni fazan se šepuri

Janin raj izuzetno vole deca, jer osim što su u prirodi, mogu i da jašu ponija, da se upoznaju sa kozama, ali i da čuju lepe priče o pticama, što je Draganova velika ljubav.

– Ovo je zlatni fazan, a ovo patka mandarinka. Jato papagaja fišera dobio sam od kuma iz Inđije. Australijske zebe imam godinama – pokazuje mi Dragan svoje ljubimce i objašnjava mi da, pošto je odrastao uz životinje, nije slučajno odabrao svoju profesiju………NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

 

Стране: 1 2 3