Neko bitan

VAGE su pažljive i harmonične. DEVICE su precizne, savesne, pedantne. VODOLIJE su nezavisne i mudre.

Vaga – ličnost i karakter

„Ja balansiram“ je ključna rečenica za ovaj znak, kad dođe do toga da sve treba držati pod kontrolom, vaga preuzima glavnu ulogu.. Miroljubiv i pravičan, ovaj znak mrzi da bude sam. Partnerstvo je veoma važno za vagu, posebno ono koje je na ličnom nivou. Sa svojim pobedničkim mentalitetom i kooperativnošću nisu skloni da budu dugo sami.

Vaga je vazdušni znak, izraženog intelekta i pronicljivog uma. U prirodi joj je da je inspirišu interesantne knjige, nesavladive diskusije i zanimljivi ljudi što joj rasteruje dosadu.

Vladajuća planeta Vage je ljubitelj lepih stvari – Venera, pa je kvalitet uvek važniji od kvantiteta za osobe u ovom znaku. Okružene su umetnošću, muzikom i prelepim mestima kako bi mogle da dostignu svoj puni potencijal. Pošto su po prirodi kooperativne, vrlo često rade sa drugima na kreativnim projektima.

Vagu fascinira ravnoteža i simetrija. Često su to osobe koje cene ravnopravnost, ne podnose nepravdu gde god ona bila i čine sve da je otklone. Nisu skloni suočavanju bez razloga i više vole da sačuvaju mir, gde je to moguće. Baš kao što su potrebna dva predmeta za ravnotežu tako i vage češće biraju da su u grupi ili paru, nego da su sami. (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 2)

Devica – ličnost i karakter

Sa konstantnim obraćanjem pažnje na detalje, devica je znak u zodijaku koji je najviše posvećen služenju. Njihov dubok smisao za humanost čini ih najbrižnijim znakom zodijaka, a metodičan pristup životu obezbeđuje da ništa ne bude prepušteno slučaju. Devica je često nežna ali i oprezna, prvo korak u nazad da se stvar analizira dobro pa tek onda korak napred.

Devica je kao bik i jarac zemljani znak, a oni vole konzervativne i organizovane stvari, kao i one koje od njih zavise. To su znaci koji vole život sređen po fasiklama, čak i ako su najneuredniji na svetu, ciljeve i snove postavljaju na strogo određena mesta u glavi. Pitajte ih i naučićete mnogo o ovom znaku.

Pošto je Merkur vladajuća planeta device ona ima dobro razvijen osećaj za govor i pisanje, kao i za sve ostale oblike komunikacije. Kako su prirodno metodični u stanju su da dopru u srž svake haotične situacije i odbace sve što je nepotrebno u nečijem govoru ili izrazu. Merkur im daje umešnost sa rečima pa se tako mnogi odluče za spisateljski ili novinarski poziv.  (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 3)

Vodolija – ličnost i karakter

Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proizilazi intuicija praćena logikom. Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide, bez predrasuda, obe strane, što ih čini osobama koje odlično rešavaju probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje, vodolije imaju duboku potrebu da budu neko vreme sami i daleko od svega kako bi obnovili energiju. Ključna reč za ovaj znak je “mašta”. Osobe rođene u znaku vodolije mogu da vide svet pun mogućnosti iako se čini da ih nema.

Vodolija je vazdušni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna stimulacija, njoj je dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat.

Exit mobile version