Neko bitan

BRAT je DAR OD BOGA – da vas VOLI i ŠTITI, da NIKADA NE BUDETE SAMI!

Kažu da je sestra obećanje od Boga da ćete uvek imati prijatelja. Srećni su svi oni ljudi koji kraj sebe imaju sestru, ali ako je to istina za sestru, onda su još srećniji oni koji kraj sebe imaju brata.

Onda je brat mnogo više od prijatelja. On je neko ko je zaštitnik i pomoć, neko ko će da vas štiti. Brat je neko ko će vam uvek biti oslonac i ko će vam uvek dati nadu u bolje sutra.

On je takođe prijatelj koji vam nikada neće okrenuti leđa i nikada vas neće izdati. Poznato je da se braća i sestre kao mali svađaju, ali bez obzira koliko vas iznervira, brat će biti tu za vas i onda kada vam ceo svet leđa okrene. Možete da budete sigurni da on nikada neće otići i nikada vas neće izdati.

On je tu da vas nasmeje, da vas zagrli, čuva. Brat je neko ko kaže uvek ono što misli, i možda nekada bude grub, ali nikad to ne radi da bi vas povredio, već samo za vaše dobro. On je najveća podrška koju možete imati. (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 2)

On je uvek tu da vam dokaže da niste sami. Jer, brat je brat i uvek je tu u najtežim vremenima.
Nije brat samo onaj za koga vas veže krvna veza, ali je jasno da je takav brat nezamenjiv. U našem narodu poznata je izreka: „Nema brata dok majka ne rodi“.


Zato, ako vam se nekada činilo da ste očajni i sami, brat je tu bio sigurno za vas. Kraj njega nikada ne možete da ostanete sami. Sve dok on postoji, vi ćete imati prijatelja.
Možda nekad mislite da vas niko na ovom svetu ne razume, ali brat je taj koji će vas uvek razumeti. On će umeti da reši svaku moguću situaciju i da vam da najbolji mogući savet.

Onda kada mislite da svi brinu samo o sebi, brat je tu da vam pokaže da on misli na vas. Da je uvek za vas tu i da vam nikada neće okrenuti leđa.
Jer takvih osoba, kao što je brat, na ovom svetu malo ima. (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 3)

I zato ga čuvajte i volite, ako ga imate. I onda kada je ljut kao nikada, budite sigurni da će vas on čuvati. Svakako da postoje neke situacije u kojima dođe do nesporazuma i nesuglasica.
Uvek takvi odnosi imaju specifičan karakter. Nekada se čini da ste dva različita sveta i da nemate ništa slično, ali ono što vas spaja je ljubav.

Pa čak i da ste na dva kraja sveta, vi ste sa bratom bliži srcem nego ikada. Naravno da se ponekad dese ružne svađe i grube reči, ali najveća istina na svetu je da se sa bratom nikada ne možete posvađati.

Jer i da ste u najvećoj svađi i da se čak i godinama ne vidite, brat vam nikada neće okrenuti leđa. Nikada vam neće zabiti nož u leđa i pomisliti zlo.
Zato, ako je sestra dar od Boga, da uvek imate prijatelja – onda je brat dar od Boga da ćete uvek imati nekoga ko će vas voleti više od samog sebe.

Exit mobile version