Neko bitan

Ukusan, jednostavani a brz kolac! Morate ga probati! Za mericu koristite samo času!

Dragi moji, danas vam teta Bisa predstavlja ovaj fenomenalno brz, lak a preukusan kolac, za koji vam treba samo jedna merica čaša od jogurta. Znaci nema merenja na grame, nista komplikovano.  Uzmete času  i samo sipajte potrebne sastojke, promešajte i kolac spreman za pečenje.

Od sastojaka potrebno vam je:

4 jaja
1 casa secera
1 casa brasna
1 casa mlevenih oraha
1 casa kisele pavlake
Pola case kakao
Pola case ulja
1 vanilin secer
1 prasak za pecivo  …  (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 2 )

E sada da predjemo na pripremu. Ja vam mogu dati jedan savet prilikom spremanja ovakvih kolaca, a to je: sve ove sastojke mozete odjednom sipati u posudu za mesanje i dobro izmutiti miksorom, a mozete kao sto to ja uvek radim, izmutiti prvo belance pa zumance i onda dodati ostale sastojke. Meni se cini da takav nacim mucenja ipak da neki vazdusastiji kolac. Vi uradite onako kako mislite da vam je bolje, u svakom slucaju kolac je ukusan, mekan i obozavacete ga vec od prvog zalogaja. Umuceno testo sipajte u podmazan pleh ili na masan papir. Pecite na 170 stepeni nekih 45 minuta. Kada se kolac ispece izvadite ga i ostavite da odstoji nekih 10 minuta a vi za to vreme spremite… (NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANI BROJ 3 )


glazuru za preliv ili jednostavno pospite prah secer. Za glazuru vam je potrebno oko 50 gr. cokolade i 3 do 5 kasike ulja. I to je to, kolac je gotov i spreman za posluzivanje.
Prijatno i svako dobro zeli vam teta Bisa i njena vesela kuhinjica a mi se citamo opet vrlo brzo sa jos nekim dobrim receptom. Do tada veliki pozdrav za sve Vas i bice mi drago ako vam se i ovaj recept bude dopao kao i svi predhodni.

Exit mobile version