SUTRA JE VELIKI PRAZNIK – Pokrov Presvete Bogorodice: Devojke, obavezno uradite JEDNU STVAR!

SUTRA JE VELIKI PRAZNIK – Pokrov Presvete Bogorodice: Devojke, obavezno uradite JEDNU STVAR!

13 октобра, 2018 Off By ludarito

 

Sveti Andrej pokaza rukom Epifaniju i upita ga da li i on vidi Bogorodicu kako se moli za sav svet, što Epifanije začuđen potvrdi. Radi toga događaja uvedeno je ovo praznovanje, da podseća na taj trenutak i na stalno pokroviteljstvo Presvete Bogorodice kada god to u nevoljama od nje molitveno tražimo.

 

Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu roda hrišćanskog, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima.

 

Bezbroj puta pokazala se pomoć Presvete Bogorodice kako pojedincima tako i narodima, kako u miru tako i u ratu, kako u monaškim pustinjama tako i u mnogoljudnim gradovima.

 

Pećka Patrijaršija proslavlja Pokrov Presvete Bogorodice kao svoju slavu.
Zene izgovorite ovu molitvu:
Zaštitnice moja, Presveta Bogorodice, molim Te ponizno, pogledaj na mene milostivim okom Svojim, i ne prezri mene pomračenog i celog ukaljanog, svog u varljivu slast utopljenog, i u greh palog, bez nade da mogu sam da ustanem. Smiluj se na mene i pruži mi ruku pomoći, podigni me iz dubine grehova, o Radosti moja! Izvuci me, izbavi me od onih koji su me opkolili, i neka zasija svetlost lica Tvoga na slugu Tvoga. Spasi propalog, očisti nečistog, podigni u zlo palog, jer Ti sve možeš, jer si Majka Boga Koji može sve. Izlij na mene milost srca Svoga, i daj i meni da imam srce milostivo. Tebe kao jedinu i istinitu nadu stekoh u životu svome. Ne odbaci mene koji k Tebi prilazim, no pogledaj na tugu moju, Djevo Bogorodice! Duševne želje moje i ove molitve primi i spasi me, Posrednice spasenja moga! Amin.

Стране: 1 2