Neko bitan

Da li ste probali ovaj ČAROBAN KOLAČ 3×7? Ukusan, brz a lak za pripremu.

Ovaj izuzetno ukusan, kremast i socan kolac je nesto sto ce vas ostaviti bez komentara , jer ni sami necete znati kako da ga opisete s obzirom da je ovo pravi caroban kolac koji osvaja vec pri prvom zalogaju.

Od sastojaka za koru potrebno vam je:

7 belanaca
7 kasika secera
7 kasika ostrog brasna
3 kasike mlake vode

Od sastojaka za preliv potrebno vam je:

1dl mleka
1 kasika ruma

Od sastojaka za fil vam je potrebno:

7 zumanaca
7 kasika secera
7 kasika ostrog brasna
3 kafene kasicice gustina
8 dl mleka
250 gr. margarina
50 gr cokolade
A za zavrsni deo vam je potrebna jedna kesica slaga…( nastavak teksta je na sledecoj strani broj 2 )

E sada da predjemo na pripremu:
U dublju posudu staviti 7 belanaca i mutiti a postepeno dodavati secer. Kada dobijete cvrst sneg onda postepeno dodati vodu i brasno na kraju. Nemojte brasno mutiti, vec samo kasikom dobro promestajte da ne bi izgubilo na cvrstini, jer ce tako kora biti hrskavija. Sipati u podmazan plah ili na masan papir i peci na 160°c . Ako ste stavili na masan papir, obavezno papir skiniti odmah dok je kora vruca. Kasnije se teze skida. Peci oko pola sata dok ne dobije rumenu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi a u medjuvremenu koru izbodite cackalicom i kada se ohladi prelijte ga sa 1dl mleka i ruma. ( nastavak teksta je na sledecoj strani broj 3 )

E sada da napravim i fil:
U posudu za kuvanje staviti da provri 7dl mleka. U posudu za mesanje dobro izmesati zumanca, brasno, secer, gustin i 1dl mleka. Kada mleko provri sklonite sa vatre i dodajte mu ovu smesu polako mesajuci da ne budu grudvice. Dobro mesajte i vratite na vatri samo dok se dobro zgusne. Onda sklonite i ostaviti da se ohladi pa na kraju dodajte margarin.

Fil namazati preko kore, pa staviti slag i na kraju narendajte cokolada. Staviti u frizider bar 2h i kolac je spreman za posluzivanje.
Nadam se da cete uzivati u prelepom, kremastom ukusu ovog kolaca i da ce vam se dopasti bar upola koliko se meni dopao.
Prijatno i svako dobro zeli vam teta Bisa i njena vesela kuhinja. Pozdtav dragi moji, citamo se uskoro sa novim receptom.

Exit mobile version