Za zenu kojoj su SLOMILI SRCE, ali koja je nakon toga POSTALA JACA…Za svaku damu koja je IKADA PLAKALA zbog ljubavi…

Za zenu kojoj su SLOMILI SRCE, ali koja je nakon toga POSTALA JACA…Za svaku damu koja je IKADA PLAKALA zbog ljubavi…

5 септембра, 2018 Off By coki

Svaka žena u životu ima nekoga koga više nema. Ona je jednom dala srce i dušu, živjela za ljubav i njom se hranila, ali je igrom nesrećne sudbine bila ostavljena ili su je izdali. Ništa ne boli kao slomljeno srce.

Kad ti se duša cijepa i plače a srce napuklo misli da za njega više nema nade i da neće moći više nikada ponovo da voli. Žena koja je dala sebe nekome u potpunosti, voljela ga bezuvjetno i pružala mu neizmjernu ljubav, poslije razočaranja više nikada neće biti ista. Ona ranjena, gubi vjeru u ljubav, i povrijeđena ne vidi trenutno najbolje, ali iz ovog poraza rađa se jedna druga, jača osoba koja će ponijeti sa sobom uspomene ali više neće dozvoliti da sebe daje nekome ko je ne zaslužuje.

 

Kada se jednom dozove pameti i shvati koliko vrijedi, jaka žena nastavlja dalje sa svojim životom, noseći jedno iskustvo koje će je mnogo toga naučiti. Jako je važno da je žena svjesna svoje ličnosti i kvaliteta i da ima pravo da traži da je neko voli i poštuje. Ništa ispod toga ne dolazi u obzir. Zato nemoj vječno da patiš i tuguješ za nekim i maštaš o tome šta je moglo biti.

 

Sudbina je htjela da je tako, i vjeruj, to je možda najbolje što ti se moglo dogoditi. Bolje da si sama nego nesrećna s nekim. Jaka žena će u sebi naći snage, i to je upravo ono što moraš da uradiš da bi nastavila dalje da živiš. Zaslužuješ nekoga ko će te tretirati kao kraljicu, ko će te paziti i uvažavati. Ljubav je uzajamno davanje i borba, Da, borba! Ljubav se čuva i hrani i u nju se svakodnevno ulaže. Možda si s tim iskustvom izgubila negdje dio sebe, ali zapamti da se u tebi rodila druga žena, ona koja je jača i hrabrija. Nju ne može svako da ima. Samo pravi muškarac. Nabaci osmijeh na lice kao najlepši ženin ukras, digni glavu visoko da vide da te nisu uništili i dokaži da si vrijedna. Ne tuguj, ne pati, ne plači.

nastavak na sljedecoj strani…

Стране: 1 2