RAK: Znak koji donosi odluke SRCEM, a upravo zbog toga veoma cesto ima mnogo TUGE u zivotu!

5 септембра, 2018 Off By coki

Emocija je drugo ime za ovaj znak zodijaka! Ako ste rođeni u znaku Raka vi ste ste osoba koja sve odluke u životu donosi slušajući svoje srce, a zbog toga veoma često patite i bivate psihički uništeni….

Rak je među najvećim dobričinama Zodijaka. Veoma često stavlja tuđe potrebe ispred svojih i zaštitnički se postavlja prema drugima ne vodeći racuna o svojim brigama koliko o tuđim. Na to ga goni emocija koju on ima za druge i koju on osjeća dublje od svih znakova. Osoba rođena u znaku Raka je zaštitnik kada je to nekome potrebno, anđeo čuvar koji u najtežim situacijama će se naći svima na usluzi.

Sve što čini vodi se osjećajem i najiskrenije što može. Svima se iskreno nađe pri ruci uvijek kada je potrebno i nesebično se daje do svojih maksimuma. ne koristi razum u davanju sebe čak je u stanju da destruktivno utiče na sebe samo da bi učinio ono sto osjeća srcem da treba da učini.

Međutim, isto tako će osoba rođena u znaku Raka očekivati kada je neka bitna životna situacija i njemu ugrožena nesebično davanje od strane drugih. Vidjevši da svi u svoje postupke više uključuju razum nego srce osobe rođene u znaku Raka u stanju su da padnu u očaj jer se na momenat osvjeste i spoznaju da svi koriste razum jedino oni svaki postupak i svaku odluku donose isključivo srcem i emocijom.

 

Sve odluke  koje Rakovi donesu u bilo kojem aspektu života su iskrene i čiste bez imalo učešća razuma u njima što jednostavno narušava njihovu ravnotežu, pa zbog toga veoma često izgledaju tužno. Odluke koje donose vodeći se samo srcem često prouzrokuju da osobe u znaku Raka izgube sebe.

U ljubavi Rakovi od emocija ne vide realno ništa oko sebe. Ključna riječ za njih je u ljubavi “osjećam” i oni od tog osjećaja ne vide noi kada ih partner vuće za nos. ponekad su u stanju da istrpe neke stvari od strane partnera kao što su sebičnost, egoizam pa čak i razne vrste prevare zaslijepljeni svojom emocijom i osjećajima. Nisu u stanju da donesu razumne odluke u ljubavi zbog ćega veoma često pate u vezama i trpe, ali jednostavno kod njih u ljubavnim odlukama razumu mjesta nema.

Neophodno je da Rakovi nađu partnera koji će razumjeti njihovu preveliku osjećajnost i emocije i koji će biti uz njih da balansira između razuma i emocije. Svu osjećajnost i nježnost ovoga svijeta Rakovi će iznijeti pred svog partnera, sve odluke koje donose u vezi su donijete srcem što je dobro, iskreno i čisto, ali isto tako i opasno po njega. Jer previše ambiciozni, tvrdoglavi i samoživi znakovi zodijaka nemaju obzira prema osjećajnom Raku što mu veoma često donosi tugu u život i ostavalja duboke tragove povrijeđenosti kod njega.

Bez obzira na sve to rakovi ostaju opet pri svome, jer drugačije ne znaju, da sve što odlučuju u životu to urade srcem bez obzira na posljedice i na to koliko su puta bili povrijeđeni. Njihova emocija ih vodi i oni prate nju koliko god im to tuge donijelo ne odustaju od najčistijih osjećanja.