10 svakodnevnih loših navika: Zbog njih vaša koža izgleda 10 godina starije!

10 svakodnevnih loših navika: Zbog njih vaša koža izgleda 10 godina starije!

11 маја, 2018 Off By ludarito

Obratite pažnju na ovih 10 stvari koje su u početku izgledale bezazleno, a u realnosti negativno uticale na stanje vaše kože…

Tajne zdravlja i mladolikosti poznate su svima: pravila ishrana i fizička aktivnost uvek su pravi izbor. Po pravilu, daju vidljive rezultate. Međutim, stanje vaše kože ne otkriva samo zdrav ili nezdrav način života. Takođe govori i o malim detaljima koji su se pretvorili u naše navike, a koji su na početku izgledali bezopasno. Obratite pažnju na ovih 10 stvari koje su u početku izgledale bezazleno, a u realnosti negativno uticale na stanje vaše kože.

 

1. Položaj u kome spavate

 

Kada spavate na stomaku, glava je okrenuta na stranu. To dovodi do napetosti u vratu i mišićima ramena, kao i do pogoršanja snabdevanja mozga krvlju. Tamni podočnjaci i otečeno lice druge su posledice ovog položaja. Pokušajte da spavate na leđima ili na strani, ali ne sve vreme. Spavanje u istom položaju može da promeni oblik lica. Još jedna korisna navika za vašu kožu jeste biranje pravog jastuka. Ako spavate na suviše visokom jastuku, poremetićete protok krvi i stvoriti dodatne bore na vratu. Birajte jastuk koji će omogućiti da ne opterećujete vrat i da vam brada ne leži na grudima.

 

2. Ne nosite naočare za sunce

 

Pravilna zaštita od sunca je tajna zdrave kože. Štaviše, koža oko očiju je veoma tanka i zato se lako dobijaju bore kada žmirkate zbog jakog sunca. Neka vam postane pravilo da nosite naočare za sunce tokom sunčanih dana, kao i zimi.

 

3. Hrana

 

Ako uvek žvaćete na jednoj strani, to može da dovede do asimetrije lica jer mišići na drugoj strani slabe dok na prvoj jačaju.

 

4. Dugo tuširanje toplom vodom

 

Iako nas tuširanje toplom vodom opušta, utiče na našu kožu ako to radimo često. Gornji slojevi kože se uništavaju, što dovodi do suvoće i ljuštenja kože. Zbog toga, nemojte preterivati sa toplom vodom kada se tuširate.

 

5. Korišćenje klime

 

Klima uređaji isušuju vazduh, a kao rezultat, naša koža postaje suva. Zbog toga, nemojte zaboraviti da je dobro hidrirate i nemojte koristite klima uređaje sve vreme.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Стране: 1 2