Žene sa imenom GORDANA su  ISKRENE i DOBRE osobe a sa sobom nose VELIKO  SRCE i ČISTU DUŠU!

Žene sa imenom GORDANA su ISKRENE i DOBRE osobe a sa sobom nose VELIKO SRCE i ČISTU DUŠU!

28 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše GORDANE, za vaše ime se vezuje velika dobrota i još veće srce. Kažu da žene sa imenom GORDANA imaju najčistiju dušu. Najiskrenije žene i najvernije, a mnogo praštaju. Život ih ne mazi ali se one nikada ne predaju.

Veruju ljudima i često znaju da izaberu pogrešnog partnera i prijatelja. One ne žele nikome zlo i zato ne umeju da prepoznaju one ljude koje im žele upravo samo loše stvari. Svima pomažu od srca i daju drugima iako ni za sebe nemaju dovoljno.

Ime Gordana je slovensko ime koje je najviše zastupljeno u takozvanim slovenskim zemljama (Srbija; Hrvatska; Makedonija; Rusija; Bugarska; Slovenija i Crna Gora), ali je pak u poslednjih nekoliko decenija značajno “izgubilo” na svojoj popularnosti, pre svega zbog toga što se mladi roditelji češće oslučuju za “savremena” i kratka imena, koja “lako” mogu da se koriste u brojnim svetskim zemljama, i koja se dosta jednostavno izgovaraju i/ili prevode.

Poreklo ženskog vlastitog imena Gordana 

Prema pojedinim etimološkim teorijama, ime Gordana je “izvedeno” od muškog ličnog imena Gordan ili Gordije, a koje je poreklom iz grčkog jezika tj potiče od lične imenice “Gordianos” ili “Gordias”, a u značenju – nerešiv; komplikovan; zamršen; težak.

Sa druge strane, mnogo prihvatljivija is toga češća teorija o poreklu imena Gordana, jeste ona po kojojovo ime potiče od slovenskog prideva “gord”, a u značenju  – nadmen; uzvišen; ponosan. Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2