Žene sa imenom MIRJANA su STALOŽENE, ČUDESNE i FANTASTIČNE a sa sobom nose MIR i SIGURNOST!

Žene sa imenom MIRJANA su STALOŽENE, ČUDESNE i FANTASTIČNE a sa sobom nose MIR i SIGURNOST!

23 јула, 2019 Off By botanika

Zastupljenost ženskog ličnog imena Mirjana u zemljama regiona 

U Srbiji se ime Mirjana prema statističkim podacima iz 2016. godine, nalazilo dosta „potisnuto“ drugim popularnijim imenima za žensku novorođenu decu, i zauzimalo je „poziciju“ između 78. i 80. mesta na listi od 150 najpopularnijih ženskih vlastitih srpskih imena; varijacije imena Mirjana su sa druge strane puno popularnije, pa se najčešće i nalaze u prvih 50 imena na pomenutoj listi;

 

U Hrvatskoj je ovo vlastito žensko ime, bilo „ispod“ sto najtraženijih imena za devojčice u 2016. godini, ali je zato ime Mia, a koje se smatra izvedenim od imena Mirjana, na ubedljivom prvom mestu prema najnovijim statističkim podacima;

U Bosni i Hercegovini, ime Mirjana se takođe ne nalazi na listi od stotinu najpopularnijih ženskih imena poslednjih nekoliko godina, ali su ipak vrlo popularne varijacije pomenutog imena, kao što su Merima; Merjem; Merjema.

Varijacije ženskog imena Mirjana, izvedena imena i nadimci

Od ličnog tj vlastitog imena Mirjana, izvedena su brojna druga imena, kao što su Mirijana; Mira; Mirka; Merjem; Merima; Miroslava; Miljana; Milijana; Mija-ana; Milijana; a takođe i imena kao Marjana; Marijana; Marina; Miona; Majna; pa čak i Borjana; Biljana ili Gorjana.

Nadimci za lično ime Mirjana, a koji su najčešće u upotrebi su sledeći – Miki; Mirkica; Mirka; Mike; Mila; Miro; Mire; Mirna ili Mikec.
Pa drage naše MIRJANE, nadamo se da vam se dopao naš tekst i da sa ponosom nosite i izgovarate vaše prelepo ime.

Стране: 1 2