Žene sa imenom MILICA su rođene da budu DRAGE i MILE a sa sobom nose usklađenu snagu!

Žene sa imenom MILICA su rođene da budu DRAGE i MILE a sa sobom nose usklađenu snagu!

19 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše MILICE, vi definitivno imate najlepše i najstarije žensko ime. Rođene ste sa velikom snagom i data vam je mogućnost da vladate u bilo kojoj situaciji. Rođene ste vladarke i velike ratnice.

Ime Milica jeste jedno od najstarijih imena koje su roditelji davali svojim novorođenim devojčicama, a najviše zahvaljujući knjeginji Milici, supruzi kneza Lazara.

Poreklo ženskog  imena Milica 

Kako smo već u uvodu i napomenuli, ime Milica jeste staro ime, srpsko ime, i vodi poreklo od reči „mila“.

Koren reči jeste „mil“, a ime se smatra deminutivnom izvedbom ove reči slovenskog porekla, kome je dodat nastavak –ica, deminutivni nastavak.

Šire posmatrano, reč mila, mio ili koren „mil“, označavaju „dragu i milu osobu“, odnosno u slobodnijem prevodu bi ukazivalo na osobu koja je „rođena da bude draga, odnosno mila“. 

Šta znači ime Milica? 

Ime Milica u prevodu znači „zakon, odredba ili pravilo“.

Kada bi se na koren reči mila, koji glasi „mil“, dodao nastavak –es (na grčkom mil-es), to bi u prevodu sa ovog jezika označavalo vojnika. Zbog toga se ovo ime može još tumačiti i kao „vladarka“, ili pak kao „zakon, vlast“.

To naravno donekle jeste i u skladu sa činjenicom da je jedna od prvih vladarki i bila knjeginja, a kasnije i carica Milica, supruga kneza Lazara Hrebeljanovića.

U prevodu sa hebrejskog mil-i, označava virtouza, dok u prevodu reči mil-la izvedene iz nemačkog jezika, ime se prevodi rečju „marljiva“. (nastavak na sledecoj strani broj 3)

Стране: 1 2 3