Žene sa imenom ANA su LEPE i PAMETNE a sa sobom nose SVETLOST, DOBROTU i večitu RADOST!

Žene sa imenom ANA su LEPE i PAMETNE a sa sobom nose SVETLOST, DOBROTU i večitu RADOST!

јул 18, 2019 Off By botanika

Drage naše ANE, vi imate jedno jako lepo, kratko i veoma slatko ime. Trebate biti ponosne, jer bukvalno 90% ženskih imena se završava vašim imenom. Što znači da predstavlja lepotu svakog drugog ženskog imena.
Žensko vlastito ime Ana, spada u deset najpopularnijih ličnih imena koja se u našoj zemlji i zemljama regiona daje novorođenim devojčicama, a pre svega iz tog razloga što pripada maloj grupi takozvanih  „Biblijskih imena“, o čemu će biti reči nešto kasnije u nastavku ovog teksta.

Poreklo ženskog ličnog imena Ana

Prema brojnim pisanim izvorima, poreklo vlastitog ženskog imena Ana je iz starog hebrejskog jezika, i predstavlja izvedenicu od imena Hana (Hannah), ali su pak neka tumačenja pokazala da je to isto ime bilo jako rano zastupljeno i u latinskom i u starogrčkom i ruskom jeziku.

Značenje vlastitog ženskog imena Ana

Kako se pretpostavlja, u osnovi reči Ana je korenska imenica koja ima značenje milosrdnost, blagost, svetlost; dobrota; milosrđe; bogobojažljivost, iako se u hrišćanstvu značenje imena Ana reprodukuje kao – „ona koja je blažena“; „ona koja će vaskrsnuti“; „žena koja će ponovo da se rodi“; ili pak kao ona „ženska osoba koja je besmrtna“; „svetica“; „žena koja je večita radost i milosrdna osoba“. (nastavak na sledecoj strani broj 2)

Стране: 1 2 3